[caption id="attachment_102042" align="alignleft" width="460"] Laptop SBPeriskopovog kolumniste s dvije tipkovnice[/caption]

Ponajviše radi davanja istih šansi svim kandidatima za funkciju gradonačelnika/gradolačelnice Slavonskog Broda i objektivnosti na ovim izborima, odlučio sam postaviti im pet laganih pitanja. Naravno dao sam im rok 4. svibanj 2017. Kažu da se pravi Klepetan vratio, ali ja više mislim da nam je ova gigantsko papirnata plišana roda podmetnuta.

Kandidat HDZ-a Hrvoje Špicer već je osvanuo u mome sandučiću, iako kampanja nije ni počela. Ovaj put mogu dobro razmislit kome dati svoj glas. Napokon sve su daske n aklupama u mom radničkom naselju bez radnika.

Pitanje je jedino bilo kako da napišem kolumnu na svom socijalnom laptopu. Ispao mi je, pa sam ekran ljepio, pa sam prosuo vodu po tipkovnici. Umjesto onog  poznatog „ crko Maršal „  izvikujem „crkla tipkovnica!“. Izračunao sam da mi lakše i jeftinije kupit tipkovnicu za laptop i nosati je pored laptopa. Naravno to sam i napravio.

Pitanja sam poslao svima koji su do tog trenutka najavili  kandidaturu, pa i kandidatkinji Živog zida. Svima je poslan isti tekst s istim pitanjima i rokom.:

Poštovana/ i s obzirom da se bliže lokalni izbori za Gradsko vijeće i za gradonačelnika postavit ću Vama kao i svima kandidatima pet istih pitanja. Molim  Vas da na pitanja odgovorite do 4. svibnja 2017 zbog završetka kolumne:

Gradimo škole, vrtiće, dvorane, a djece je sve manje. Konkretno, da li ste u Vašem programu predvidjeli kako unaprijediti kvalitetu  osnovnog  školstva, osim  izgradnje infrastrukture (robotika, informatička oprema…) u ovlastima kojima je to moguće ?

Slavonski Brod  2013 godine i Slavonski Brod 2017-e. Molim Vas povucite paralelu?

Koji će bit Vaš prioritet kad postanete gradonačelni/k/ca?

Odnos prema OSI  populaciji? Da li taj dio populacije postoji u Vašem programu? Koji su prioriteti i kako ih mislite ostvariti?

 Zašto ste „bolj/a/i „ od ostalih kandidat/a/kinja?

Odmah su reagirala tri kandidata: Bašić , Lemaić, Valindžić, koji su mi se zahvalili na pitanjima, uz napomenu da će odgovoriti.

Duspara, Lujić i Špicer nisu za sad odgovorili ništa, ali, naravno, ako bude potrebe opet ću im poslati pitanja.