Juupi… uspio sam prijeći na drugu stranu svoje države Slavonija 1. Ako je u susjednom Slavonskom Brodu moto - bez pedeset kružnih tokova se ne računa, u našoj državi je moto - Jedan do dva mosta za svakog. Ipak mi nemamo enklavu, ali nam je kanal Grande poveznica.

Pedeset metara jugoistočno od papirnato plišane rodice, znamenitog rada Joze Krpara, zvanog Krparus, google ne prevodi. Amadeus je naš Rim u kojeg svi putevi/ mostovi vode osim ovih za gondole. Na prijelazu iz Pilareve Na Trg Pobjede gradi se most izgubljenih ljudi/ političara/ veza.

Pošto je sve hladnije i opasnije da se jutarnja nužda obavi, pošto su instalacije u onoj stvari. Mislim na one vlastite i od zgrade instalacije. Smrzne na putu u wc školjku i zaštopa je. Da je odštopaju morali bi srušiti par zgrada. Kod nas s druge strane ulice ne stanuju djevojčice, kao u onoj pjesmi, s druge strane naše države, stanuju bakice i didice.

Na putu potrage oko PBZ a naletio sam na Petera, koji još sanja o gondolama. Izgleda da Vakula pojma nema; ni kiša neće kod nas, zaobišla nas. Zato je provjereno u Crnom potoku iz susjedne države poplava i to obilna.

A podzemna i zračna luka? Podzemna će se zvati  Let do slobode. Provjereno, kopajući podzemnu pronašli su iskopine stare podzemne iz kamenog doba, koji su koristili praprastanovnici Slavonije 1, čiji su potomci izgubljeni u kružnim tokovima u Slavonskom Brodu. Linija iz doba krede je išla od lokaliteta kod Tene do Amadeusa, PBZ- a, Gimnazije  gdje  se i nalazi prapovijesno račvanje za Šefkija s stajalištem za Knez i Stars. Također je nađena nespecifizirana naprava za koju se vjeruje da je vremeplov.  Ove izgubljene u kružnom toku kvaliteta života u susjednoj državi katapultirala je daleko od matične države, ali zbog straha od gubitka državljanstva vratit će se, jednom. Jednom  je fleksibilno, ali diktatura u našoj državi Slavonija 1 naređuje - vraćajte se! Tu je Venecija , tu se ulaže. Da li vaše naselje ima podzemnu i zračnu luku, gdje god bili? Kod nas nije istok, nego zapad. Kompas pojma nema.

Susjed, ima trave za zeca? Blijedo sam pogledao gore, a ono susjeda s trećeg kata iz druge zgrade. Okrenio sam se okolo, a nigdje trave, samo blato i mostovi. Usput da joj opet kažem da mi je zec krepao oprije pet godina. E  neću! Kad bolje razmislim „sranje“, eskhumirali su ga s vrećicom Ili-ili Presofleks kad su kopali kanale za gondole, koje su još na suhom.Tako sam ostao bez zeca i njegovih kostiju, sram ih bilo.

Zračna luka radnog naziva „Ispod zemlje“ trebala bi biti na području današnjeg lokaliteta avenije lišene drveća u susjednoj državi. Trenutno se vodi 56 krug (broj kružnih u susjednom Slavonskom Brodu) pregovora. Iz pouzdanih izvora saznajemo da bi sadašnji Lidl trebao postati putnički terminal. Građani Slavonije 1 plebiscitom su odlučili da na aveniju mogu sletati avioni/ zrakomlati Airbus A380, kao i da se Knez poveže pothodnikom ili nadvožnjakom s teleportirajućom rampom.

Na novootrkrivenom mostu uzdaha (ponte dei sospiri) sreo sam baku Maru iz UD BA. Baka Mara mi je pokazala gdje se zakopani bagerist i bager nalaze. Iz prethodne kolumne. Demencije li, zaboravila je naše prijašnje slučjne susrete. Razumijem da baka Mara voli svoju UD BA, ali od sad kad ju vidim idem drugim mostom.

http://www.sbperiskop.net/kolumne/vkrnic/vanja-krnic-brodsko-naselje-slavonija-1-postaje-venecija-galerija#comment-84346.