occupySB

Kapitalizam je umro s američkim snom. Sada imamo rojalistički etatizam gdje su kraljevi i kraljice, Obame i Angele u stvari samo predstavnici nekoliko beskrajno pohlepnih i neodgovornih familija. Komasacijom su pretvorili svijet u svoje igralište, a pojmove poput nacije, religije, granica, poduzetništva učinili nepotrebnim i zastarjelim. Svjetinom se upravlja kao krdom medijski hipnotizirane stoke. Sve manje im postaje bitno tko su njihovi podanici. Zato se u Hollywoodu u zadnje vrijeme snima sve više filmova o tzv. white trashu, bijelom ljudskom smeću jer su i bijelci napokon dospjeli do samog dna. Slično kao što Todorić već odavno ne razlikuje svoje hrvatske, srpske od bosanskih i slovenskih robova. Stari reakcionari osjećaju kako gube tlo pod nogama, kako više nemaju kome prodati svoje priče o tlu i krvi, o superiornim rasama, jer se i njihova potencijalna publika već dobrano nagutala prašine. U Vatikanu se događaju nepojmljive smjene i prevrati s ciljem spašavanja onoga što se spasiti još da. No, mladi su već navučeni na novi raj. Ne morate mrijeti, on je sada i on je tu, doduše virtualan, ali nije li danas takvo sve? Granice više ne predstavljaju ništa. Njima upravljaju neki birokrati daleko, daleko od nas i šalju kojekakva predziđa u ropotarnicu povijesti, zajedno sa starim graničarima. Poduzetničke ideje nisu potrebne. U stvari, nemojte ništa poduzimati. Samo budite poslušni kotačići. Ionako se ništa ne isplati raditi i proizvoditi. Slično protruloj desnici, ni ljevica ne pronalazi ideje, karizme niti moći s kojom bi trgnula mase iz hipnotičkog transa. Jer jedno je virtualna krv, palež i prljavština u računalno simuliranom svijetu, a drugo je pravo smrdljivo i ljepljivo govno, zgrušana krv ili polu-raspadnuto truplo čiji smrad tjera na povraćanje. Matrica se rapidno formira, nadograđuje i podešava. Dobro došli!

Posebno izdanje za balkansko tržište

Kompanija Funny Games Inc. navodno priprema specijalno izdanje svoje 3D igre „Prsa o prsa“ za balkansko tržište. Uz specijalne igrače dodatke 3D naočala, elektroničke kame i bajuneta te cijele lepeze klasičnog naoružanja, planiraju omogućiti našim ljubiteljima Drugog svjetskog rata ponovno proživljavanje slavnih vremena kroz seriju „7 ofanziva“. Po prvi puta tu je i revolucionarni igrači dodatak: elektronička ustaška macola model Jasenovac42.

Proizvođač upozorava kako se radi o igri visoke rezolucije i usklađenosti sa fizikalnim svojstvima stvarnosti, koja u nekim slučajevima može dovesti do snažne ovisnosti osjetljivih i prijemčivih korisnika, koji se više neće htjeti vratiti u sadašnjost i realnost. Za nepopravljive romantike u igri su također vjerno rekonstruirani nacionalni kolektiviteti s mogućnošću izbora povijesnog vođe.

Igra se igra on-line na principu svi protiv svih i svi su savezi dopušteni te stoga u prilogu donosimo samo zaglavlje jednog od zanimljivih zapisnika kakvih se može naći hrpa iz perioda Drugog svjetskog rata.

ZAPISNIK O SPORAZUMU IZMEĐU PREDSTAVNIKA ČETNIČKOG ODREDA »BORJE« I NDH OD 9. JUNA 1942. O PRIZNAVANJU SUVERENITETA NDH I O SARADNJI U BORBI PROTIV NOP-a
ZAPISNIK sastavljen u velikoj župi Sana i Luka, između predstavnika državnih vlasti Nezavisne Države Hrvatske: velikog župana Dr. Petra Gvozdića, vojnog zapovjednika pješačkog pukovnika Brozovića Ivana i stožernika Beljana Mirka s jedne strane i zapovjednika četničkih postrojbi Radoslava Radića, s druge strane.

from sb underground