Hrvatski laburisti – stranka rada provodi mobilizatorsku političku akciju pod nazivom „Knjiga žalbe“. Na zapravo jednostavan način građani su dobili priliku posredstvom laburističkih punktova na kojima se nalaze aktivisti stranke, zapisati ono što ih tišti, postaviti pitanje gradonačelniku, konstatirati ono što što nije u skladu s njihovim očekivanjima kao stanovnika u gradskim sredinama.

Svrha akcije je jačanje političkog pritiska na lokalnu vlast argumentima koje nisu „izmislili“ laburisti, već građani sami.

 

I agilni brodski laburisti, predvođeni Zoranom Popovićem, provode akciju. Knjiga se puni pitanjima i žalbama građana. Zavirili smo u nju s namjerom da dio pitanja predočimo javnosti prije no što budu „službeno“ uručena gradonačelniku Duspari.

Evo što smo izdvojili:

 

                                                                                                                                                                                                       Zašto građani sa Slavonije I plaćaju tako visoke cijene toplinske energije (grijanja i tople vode)? Čiji trošak pokrivamo?

 

                                                                                                                                                                                                     Jeste li ikada prošli ulicama oko gradske bolnice i vidjeli u kakvom su stanju?

 

Zašto se lijepe plakate na mjestima koja nisu predviđena za to, kao na primjer na kućicama na autobusnim stajalištima? Što rade komunalni redari?

 

                                                                                                                                                                                                  Zašto Brod Plin naplaćuje paušal 20 kn mjesečno?

 

Gradonačelniče Duspara, javna je tajna da ste vi Zavod za zapošljavanje (podobnih, naravno), pa vas usput pitam ima li kakvo slobodno mjesto u VODOVODU, na primjer?

 

Predlažem da uvedete besplatni telefon 0800... kao mjesto gdje će građani moći prijaviti sve komunalne probleme. Na takvom broju , od 7-15, javljao bi se službenik, a izvan radnog vremena, pozivi bi bili snimljeni. Ne košta puno, a direktan je servis građana.