Zoran Popović u Njemačkoj živi i radi od 2017. godine. Iz Slavonskog Broda se najprije doselio u Frankfurt, a potom se preselio u Nürnberg.

Često putuje na relaciji Nürnberg-Zagreb i obrnuto, i to autobusima raznih prijevoznika. Za Fenix-magazin.de je ispričao svoje nedavno iskustvo s FlixBusom.

Njegovu priču prenosimo u cijelosti…

Već sam prije pisao o problemima putnika s našim tvrtkama koje se bave autobusnim prijevozom, ali da se to može dogoditi i s njemačkim FlixBusom, bilo mi je teško za povjerovati.

Prvi problemi su počeli otkazivanjem redovnih linija zbog korone u ožujku. Ali umjesto autobusa s kojim sam trebao stići iz Nürnberga do Münchena, povezao me drugi autobus FlixBusa pa sam tako stigao na vrijeme da u Münchenu presjednem na autobus za Zagreb.

Taj vikend mi ipak nije ostao u lijepom sjećanju jer mi je otkazan povratak za Nürnberg , također od FlixBusa, ali sam već isti dan s otkazom dobio vaučer koji vrijedi godinu dana. Znači da su taj dio iz Flixa korektno odradili. Vratio sam se dan ranije, s drugim prijevoznikom koji je još imao karata.

Granice su se nakon mog povratka u Nürnberg zatvorile, a autobusi su prestali voziti.

Nakon otvaranja granica , kad je ponovo uspostavljen promet , nisam ni mogao posumnjati da bi moglo doći do problema.

Kupio sam kartu preko interneta dva tjedna unaprijed  za 13.8.2020. Nürnberg – Zagreb i 16.8.2020. Zagreb -Nürnberg.

Odgovor nisam dobio, ali su me podsjećali na putovanje

Međutim, s obzirom na posao vidio sam da tog 13.8. neću moći putovati, pa sam e-mailom u utorak 11.8. otkazao obje karte i zamolio da mi zamijene za vaučer. Odgovora nije bilo, pa sam ponovo poslao e-mail s istim sadržajem , ali sam i zvao FlixBusov broj u Zagrebu i poslao još upit preko aplikacije FlixBusa ( automatski odgovor da su primili upit i da će mi se javiti što hitnije je stigao odmah). Odgovor nije došao, ali mi je u četvrtak došla e-mail poruka da me podsjećaju na putovanje. I na taj sam e-mail odgovorio sa zahtjevom o zamjeni karte za vaučer, ponovo bezuspješno zvao broj u Zagrebu, a i otišao sam u ured Flixa u Nürnbergu. Nažalost, on je radio skraćeno do 16.30 sati i nisam mogao dobiti odgovor, jer je bio zatvoren. Kako i ja radim do 16.30 sati znao sam da do subote ne mogu ništa uraditi u uredu. Mislio sam otići u subotu (15.8.) ali nisam stigao.

Nakon obavijesti u nedjelju (16.8.) u kojoj su me opet obavijestili o mom putu za Nürnberg u ponedjeljak mi je od Flixa došao upit da ocijenim putovanje. Stvarno sam se osjećao ljutito.

Onda, 22.8. subota, sam uspio stići u Flixov ured i pitao da mi zamijene karte, jer svakako imam namjeru ići za Hrvatsku, ali mi je uz ispriku i vidnu nelagodu Flixov radnik rekao da su svi na “kurzarbeitu” i da moram pričekati 6 tjedana da mi  jave odgovor putem e-maila, budući da sam im tako poslao i zahtjev. Da nisam , mogao sam to riješiti u uredu. Ovako… Naravno, odgovor mi još uvijek nije stigao na e-mail.

Kako je moguće da jedna tako ozbiljna tvrtka nema zaposlenu osobu koja bi, makar i od kuće mogla uredno i na vrijeme kontaktirati putnike i odgovarati na njihove upite?

Nadam se da će se potruditi to ispraviti , kaže na kraju Zoran Popović iz Nürnberg za

fenix-magazin