Svi ponekad imamo probleme i treba nam više pokušaja da prevladamo emocionalne preprekeNo, neki su bolji u součavanju s takvim problemima. Što se muškaraca tiče, nije im uvijek lako, stoga pogledajte glavne tipove "emocionalnih invalida".

     Ovisnik

Važno je imati na umu: ovisnik će uvijek tražiti nešto što će ga dizati. Čak i ako nije ovisan o alkoholu/drogi/kockanju/hrani, ukoliko nije zadovoljio svoju ovisnost, može se zakačiti za vas. Tako će njegov tip žene uglavnom biti netko tko će ga dizati. On traži taj osjećaj i uzbuđenje, a jednom kada se zasiti prelazi na novu žrtvu. Potreban mu je oslonac jer mora naučiti kako se sam nositi s životnim problemima, prije nego u svoj život uključi nekog drugog.
     Mamin sin

Najvažnija veza koju muškarac može imati jest ona s njegovom majkom. Zbog toga je loše ukoliko je ta veza pošla po krivo. Mamin sin uspoređuje sve žene sa svojom majkom. Bez obzira mrzi li je, ili je opsjednut njome, slijep je na činjenicu da ponavlja odnos s majkom u svakoj vezi koju započinje. Obično traži nekog tko je isti kao i njegova majka, ili pak potpunu suprotnost, ovisno o vrsti emocionalne invalidnosti. Ukoliko se njegova majka ponašala zaštitnički, tražit će da mu mijenjate pelene i brišete nos. Ukoliko je majka željela da bude glava obitelji, tražit će ženu koja je bespomoćna i treba brigu.
     Nesigurni narcist

U početku se čini vrlo samopouzdanim: misli da je najbolji na poslu, vodi brigu o svom izgledu, te uživa u  zabavama. No također ne može podnijeti šalu na svoj račun, pretjeruje sa svojim "uspjehom", te nikad nije sretan zbog nekog tko je bolji od njega, uključujući i ženu s kojom je u vezi. Obično traži ženu koja će ga držati na oltaru poput nekog božanstva, a ukoliko ga odluči spustiti na zemlju, dolazi do problema.
     Heroj

Voli hodati s ženom koja ima mnogo nesigurnosti tako da joj može pomagati oko njih, no to je samo zato kako bi mogao izbjeći suočavanja s vlastitim problemima. Jednom kada ona postane stabilna, kostur njegove emocionalne veze nestaje i on mora naći nekog novog. Traži ženu koja će činiti da se osjeća jako, sposobno, muževno i prije svega normalno.

 

Izvor: Metroportal