Za mjesec travanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su četrnaest premijernih filmova. 
Slijedom početka prikazivanja, radi se o ovim filmovima. „Groblje kućnih ljubimaca" nova je hvaljena prilagodba zastrašujućeg romana Stephena Kinga, koja je prvu ekranizaciju imala 1989. godine. „Shazam!" je akcijski spektakl s netipičnim junakom iz svijeta DC Comicsa, kojega tumači Zachary Levi, dok glavnog negativca glumi Mark Strong. Ljubomir Kerekeš je redatelj i jedan od glumaca komedije „Ufuraj se i pukni".

Pustolovine neustrašivog mrava i njegovih prijatelja kukaca nastavljaju se u novom filmu „Hrabri mališan 2". Ultimativni heroj „Hellboy", u izvedbi Davida Harboura, poznatog po ulozi u televizijskoj seriji „Stranger Things", temeljen na kultnom stripu Mikea Mignole, svoju snagu u novom spektakularnom filmu odmjerava s duhom zle vještice koju tumači Milla Jovovich. „Čudesni park" simpatični je crtić, sinkroniziran na hrvatski, o djevojčici koja zajedno sa svojim prijateljima otkriva i oživljava zabavni park iz svojih snova. Julia Roberts tumači brižnu majku u hvaljenoj drami „Benov povratak", koja strepi da joj se sin Ben, koji se vratio kući, ponovno ne okrene svijetu droga. Moguća nova filmska franšiza koja se najavljuje kao spoj „Sumrak" sage i erotsko-romantične trilogije „Pedeset nijansi sive" mogla bi biti „Poslije svega" o zasljepljujućoj tinejdžerskoj ljubavi, snimljena prema bestseleru Anne Todd. Iz svijeta „Prizivanja" stiže strašan horor „Prokletstvo tugujuće žene" s Lindom Cardellini („Zelena knjiga – vodič za život") u glavnoj ulozi.

Produktivni i svestrani filmaš Anđelo Jurkas predstavlja se novim filmom, dramom „Do kraja smrti" s mnoštvom poznatih hrvatskih glumaca i glumica. „Teret" je koprodukcijski film Ognjena Glavonića, opora i hvaljena drama s Leonom Lučevom u glavnoj ulozi, koji je za svoju izvedbu osvojio „Srce Sarajeva" na „Sarajevo Film Festivalu" 2018. godine. „Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom" animirana je pustolovina sinkronizirana na hrvatski jezik, koja je nastala u cijenjenom animacijskom studiju „Laika", koji nam je donio remek-djelo „Kubo i čarobni mač".

Očekivani megaspektakl bit će Marvelovi i Dsineyjevi „Osvetnici: završnica". Posljednja travanjska filmska premijera je hvaljena komična drama „Stanlio i Olio" do sada neispričana priča o dva najbolja komičara svih vremena. Osim navedenih filmova, skrećemo pozornost i na raznovrstan program Zagrepčanima omiljenog kina „Europa" koje najavljuje: 6. travnja otvorenje „30. Muzičkog Biennala Zagreb" s programom London Sinfoniettea, od 7. do 13. travnja održat će se Festival tolerancije, a 16. travnja proslava 130-og rođendana Charliea Chaplina kroz program kultne i mega popularne „Fil(m)harmonije" u sklopu koje će, uz glazbenu pratnju Zagrebačke Filharmonije, biti prikazana dva Chaplinova filma „Mališan" u 18.00 sati i „Cirkus" u 20.00 sati (www.kinoeuropa.hr).

Kako je već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja najavljenih filmova ili prikazivanje novih, nenajavljenih.

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA (PET SEMATARY)

SAD, 2019.

Redatelji: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Glumci: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

Žanr: horor, triler

Trajanje: 101 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Alphaville Films/Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.paramount.com/movies/pet-sematary

Temeljeno na zastrašujućem romanu Stephena Kinga. Ponekad je bolje biti mrtav.

Film „Groblje kućnih ljubimaca" prati dr. Louisa Creeda (Jason Clarke), koji nakon preseljenja iz Bostona u idilični Maine, sa svojom ženom Rachel (Amy Seimetz) i njihovo dvoje djece, otkriva misterioznu grobnicu skrivenu duboko u šumi blizu njihovog novog doma. Kada ih zadesi nesreća, Louise potraži pomoć neobičnog susjeda, Juda Crandalla (John Litghow), što izazove opasnu lančanu reakciju koja će osloboditi neizrecivo zlo s užasnim posljedicama.

Nova adaptacija filma iz 1989. godine nastalog temeljem zastrašujućeg kultnog romana Stephena Kinga.

U kinima od 4. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i „CineStar" Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

SHAZAM! (SHAZAM!)

SAD, 2019.

Redatelj: David F. Sandberg

Glumci: Zachary Levi, Lovina Yavari, Mark Strong, Djimon Hounsou

Žanr: akcija, avantura, fantasy

Trajanje: 132 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./DC Entertainment/DC Comics/New Line Cinema/Seven Bucks Production/The Safran Company/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: http://www.shazam-movie.net/

Samo reci riječ.

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. U slučaju 14-godišnjeg dječaka Billyja Batsona potrebno je reći Shazam! Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi transformira u odraslog muškarca s nadljudskim moćima. Još uvijek dječak u duši, Shazam (Zachary Levi) otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja se s njima! Može li letjeti? Ima li rendgenski vid? Može li izbaciti munje iz svojih ruku? Shazam isprobava granice svojih moći, ali morat će brzo ovladati njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontrolira dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Redatelj filma „Annabelle: početak", David F. Sandberg, donosi adaptaciju stripa iz DC svemira sa Zacharyjem Levijem u ulozi netipičnog superjunaka Shazama i s Markom Strongom kao glavnim negativcem.

U kinima od 4. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i u „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

UFURAJ SE I PUKNI (UFURAJ SE I PUKNI)

Hrvatska, 2019.

Redatelj: Ljubomir Kerekeš

Glumci: Ljubomir Kerekeš, Zoran Pribičević, Jan Kerekeš, Mirela Brekalo, Goran Grgić, Ana Begić, Hana Hegedušić, Draško Zidar, Žarko Potočnjak

Žanr: komedija

Trajanje: 82 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Kerekesh Teatar/Blitz Film & Video Distribution

Službena web-stranica: http://kerekesh-teatar.hr/film/

Prva hrvatska komedija bez fige u džepu. Skoro prema istinitom događaju.

Krešo je stariji brat koji ima grbu i višak samopouzdanja, a Kruno je brat koji ne može normalno izgovoriti č,ž,š i upravo je saznao da nije prošao prijemni ispit na šumarstvu i da ga je ostavila njegova „žabica". Kao supervizora za pripremu za studij glume odabiru susjeda Črčeka koji živi u njihovoj zgradi. Črček je jedan od onih likova koji ne može skinuti ni zavjesu s karniše, a da mu karniša ne padne na glavu, no istovremeno je simpatičan, brbljav i spreman pomoći. Predstavnica stanara, Dragica Švorc, ne podnosi Črčeka i ne može mu odoljeti, a frizerka Manuela je toliko dobra da joj na frizuru ne dolaze ni stanari. Caffe bar „Savanna" je mjesto gdje sva pitanja dobivaju odgovore, a Akademija dramske umjetnosti je mjesto gdje katarza dolazi na sistematski pregled.

Komedija o braći Prišt koji se nađu na prekretnici života i pripremaju se za studij glume.

U kinima od 4. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

HRABRI MALIŠAN 2 (MINUSCULE – LES MANDIBULES DU BOUT DU MONDE)

Sinkroniziran na hrvatski

Francuska, Kina, 2018.

Redatelji: Hélène Giraud, Thomas Szabo

Glumci: Bruno Salomone, Thierry Frémont, Stéphane Coulon

Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski

Trajanje: 92 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Futurikon/Editus d.o.o.

Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Tijekom operacije zimnica, mlada i neustrašiva bubamara slučajno je zarobljena u paketu spremnom za otpremu na Karibe. Da ga spasi, otac bubamare leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kada stigne, naš se junak mora suočiti s dvostrukim izazovom: pronaći sina i spasiti dom svog novog prijatelja, karipske bubamare čija je kuća ugrožena gradilištem. Srećom, u pomoć stiže njegov prijatelj crni mrav, koji juri s druge strane svijeta kako bi mu pomogao.

U kinima od 4. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

HELLBOY (HELLBOY)

SAD, 2019.

Redatelj: Neil Marshall

Glumci: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane

Žanr: akcija, avantura, fantasy

Trajanje: 121 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Dark Horse Entertainment/Lawrence Gordon Production/Millennium Films/Lionsgate/Film & TV House/ GEM Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.facebook.com/hellboymovie

Ultimativni antiheroj Hellboy vraća se u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice Nimue the Blood Queen vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica vraća se u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy, u stanju je suočiti se s prijetnjom i boriti se s vješticom i njezinom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kada se ispostavi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može pobijediti sam u ratu sa silama zla. Prije nego što se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike.

Glavna uloga Hellboyja pripala je Davidu Harbouru, poznatom po ulozi u seriji „Stranger Things", a sjajnu glumačku ekipu čine još i Ian McShane u ulozi profesora Trevora Bruttenholma, Milla Jovovich kao glavna zlica Blood Queen i Sasha Lane kao Alice Monaghan.

Hellboy je ultimativni antiheroj, plod nacističkog mističnog eksperimenta iz 1944. godine kojega su američki agenti preoteli i odgojili da bude na strani Dobra, temeljen na kultnom stripu Mikea Mignole.

U kinima od 11. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i u „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX formatima (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ČUDESNI PARK (WONDER PARK)

Sinkroniziran na hrvatski

Španjolska, SAD, 2019.

Redatelj: David Feiss

Glasovi: Amanda Prenkraj, Frano Mašković, Vanda Winter, Mario Mirković, Saša Buneta, Marko Kofs

Žanr: animirani, avantura, komedija

Trajanje: 85 minuta

Budžet: 100 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Illon Animation Studios/Midnight Radio/Nickelodeon Movies/Paramount Animation/Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.paramount.com/movies/wonder-park

Sanjaj veliko!

„Čudesni park" je priča o djevojčici Jani koja u šumi otkriva veličanstveni, zaboravljeni zabavni park. Ona otkriva da je park isti kao onaj iz njezine mašte i ona ga jedina može spasiti od propadanja, uz pomoć svojih brojnih prijatelja životinja. Društvo joj čine plavi medo Brundo, čimpanza i maskota parka Kiki, neustrašiva divlja svinja i mnogi drugi.

„Čudesni park" donosi uzbudljivu i nadahnjujuću avanturu u kojoj će uživati sve generacije.

U kinima od 11. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i u „CineStar" Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

BENOV POVRATAK (BEN IS BACK)

SAD, 2018.

Redatelj: Peter Hedges

Glumci: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton

Žanr: drama

Trajanje: 103 minute

Budžet: 13 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Sierra Affinity/Black Bear Pictures/30West/Color Force/Eagle Films/Discovery Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://blackbearpictures.com/films-in-theaters/ben-is-back/

Jedna obitelj. Jedan dan. Film redatelja Petera Hedgesa nominiranog za nagradu „Oscar" (za film „Sve zbog jednog dječaka").

U Badnje jutro, 19-godišnji Ben Burns (Lucas Hedges) na iznenađenje svoje obitelji neočekivano dolazi kući, u njihov luksuzni dom smješten u predgrađu. Njegova majka Holly (Julia Roberts) oduševljena je ponovnim susretom sa sinom, ali ju brine da se Ben ponovno ne okrene svijetu droge, dok njegova sestra Ivy (Kathryn Newton) i očuh Neal (Courtney B. Vance) strahuju da će im se životi u potpunosti uzburkati kako je to uvijek slučaj s Benovim povratkom. Tijekom sljedeća dvadeset i četiri sata nove istine bit će otkrivene, a majčina neupitna ljubav za sina bit će testirana do krajnjih granica.

U kinima od 11. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr)

POSLIJE SVEGA (AFTER)

SAD, 2019.

Redateljica: Jenni Gage

Glumci: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair

Žanr: drama, romansa

Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Poslije svega ništa više nije isto. Temeljeno na svjetski poznatom bestseleru.

Vrijedna studentica i predana kći Tessa Young (Josephine Langford) započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama. Ona točno zna što želi postići i koji put treba slijediti. Takav sređeni život raspast će se poput kuće od karata kada Tessa upozna tajanstvenog Hardina Scotta (Hero Fiennes Tiffin). On nosi tamu u očima, tijelo mu je pokriveno tetovažama i živi po vlastitim pravilima. Hardin je sve što Tessa želi izbjeći, ali nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada željeti. Njihova veza neće biti niti jednostavna ni u ružičastim tonovima, ali svaki izazov s kojim će se suočiti učinit će njihovu strast još snažnijom.

Prvi dio serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koji ne priznaju granice, snimljen prema bestseleru spisateljice Anne Todd, koji je proglašen novom globalnom senzacijom poput „Sumrak" sage i erotsko-romantične trilogije „Pedeset nijansi sive". Anna Todd je postala pravom internetskom senzacijom, ali i književnim fenomenom jer je knjigu „Poslije svega" napisala isključivo prema prijedlozima obožavatelja s društvene mreže Wattpad.

U kinima od 18. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

PROKLETSTVO TUGUJUĆE ŽENE (THE CURSE OF LA LLORONA)

SAD, 2019.

Redatelj: Michael Chaves

Glumci: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz

Žanr: horor, misterij, triler

Trajanje: 93 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Atomic Monster/New Line Cinema/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.facebook.com/LaLloronaMovie/

Od producenata svijeta „Prizivanja". Ona želi vašu djecu.

Za vrijeme života utopila je vlastitu djecu u ljubomornom bijesu, bacajući se u rijeku za njima dok je plakala od boli. Sada su njezine suze vječne. One su smrtonosne, a svi koji su čuli njezin smrtonosni poziv u noći su ukleti. La Llorona lovi djecu kako bi ih zamijenila s vlastitom. Što više vremena prolazi to je njezina želja za djecom sve veća, a metode sve strašnije. Zanemarujući zastrašujuće upozorenje majke koja je osumnjičena da ugrožava svoju djecu, socijalna radnica i njezina mala djeca ubrzo se nađu u beznadnoj situaciji. Njihova jedina nada za preživljavanje La Lloroninog smrtonosnog gnjeva je svećenik i njegovo misteriozno tjeranje zla.

La Llorona. Tugujuća žena. Zastrašujuće ukazanje na granici raja i pakla. Sam spomen njezinog imena izaziva strah generacijama u cijelome svijetu.

U kinima od 18. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i u „CineStar" Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

DO KRAJA SMRTI (DO KRAJA SMRTI)

Hrvatska, 2018.

Redatelj: Anđelo Jurkas

Glumci: Judita Franković, Nikša Butijer, Bojana Gregorić Vejzović, Leon Lučev, Tara Rosandić, Borko Perić, Jelena Veljača

Žanr: drama

Trajanje: 108 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: DOP Produkcija/Media Park/Ratio d.o.o./Studio 25/Continental film

Mozaik priča isprepletenih ljudskim sudbinama, pri pokušaju zatvaranja kruga u potrazi za ljubavi, srećom, opraštanjem i značenju floskule „i živjeli su sretno do kraja života".

Jednog jesenjeg podneva, dvoje klinaca nalaze se na mostiću kako bi si priznali nešto jako bitno. Istoga dana pokreće se lavina događaja između ljudi nimalo slučajno usmjerenih jedni na druge. Ona će rezultirati jednim slučajnim susretom pri zaustavljanju hotelskog lifta, jednom usputnom šetnjom s invalidskim kolicima, jednom vožnjom noćnim tramvajem, jednom prijetnjom samoubojstvom branitelja oboljelog od PTSP-a, jednim prebijanjem gluhonijemog izbjeglice, jednom kućnom snimkom divljeg seksa, jednom nebitnom razlikom u godinama, jednom dugom šutnjom i vožnjom u nepoznato, jednim razgovorom majke i kćeri prije leta u nepoznato, jednim stajanjem na kiši i svađanjem „preko bola", jednim brutalnim priznanjem, jednom viralnom video snimkom iz prošlosti, jednim oprostom i opraštanjem, tragovima Drugog svjetskog rata i jednom nježnom poljupcu...

U kinima od 18. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

TERET (THE LOAD)

Srbija, Francuska, Hrvatska, Iran, Katar, 2018.

Redatelj: Ognjen Glavonić

Glumci: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev, Igor Benčina

Žanr: drama

Trajanje: 98 minuta

Budžet: 2,5 milijuna eura

Producentske tvrtke/Distributer: New Europe Film Sales/Zagreb Film Festival (ZFF)

Vlada radi kao vozač kamiona tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine. Njegov je zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz nepoznato, ratom uništeno područje. Kada napokon obavi posao, zna da će se morati vratiti kući i suočiti se s posljedicama svojih djela.

Ognjen Glavonić film „Teret" temeljio je na stravičnoj istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu „Dubina dva" (Berlinale, Forum 2016.). „Teret" je premijerno prikazan u programu „15 dana autora" Filmskog festivala u Cannesu, a glavnom glumcu Leonu Lučevu, na Sarajevo Film Festivalu, donio je nagradu „Srce Sarajeva" 2018. godine.

U kinima od 18. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u kinu „Europa" (www.kinoeuropa.hr)GOSPODIN LINK: U POTRAZI ZA SKRIVENIM GRADOM (MISSING LINK)

Sinkroniziran na hrvatski

SAD, Kanada, 2019.

Redatelj: Chris Butler

Glasovi: Amar Bukvić, Krešimir Mikić, Iskra Jirsak, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić

Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski, fantasy

Trajanje: 95 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Laika Entertainment/Annapurna Pictures/Rocket Science/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.missinglink.movie/

Od studija „Laika" i autora remek-djela „Kubo i čarobni mač". Upoznajte gospodina Linka. Pridruži se avanturi!

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom sjeverozapadu, Gospodin Link angažira neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturisticom Adelinom Fortnight, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tijekom putovanja na drugi kraj svijeta. Kroz sve, ovaj će trojac shvatiti da ponekad možeš pronaći obitelj na mjestima na kojima bi se najmanje nadao.

Upoznajte Gospodina Linka: 2,4 metara visok, 286 kilograma težak i pokriven krznom. Ali ne dopustite da vas izgled zavara: on je zabavan, sladak i predivno doslovan, što ga čini neodoljivim u obiteljskoj avanturi studija Laika i autora animiranog remek-djela „Kubo i čarobni mač".

U kinima od 25. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

OSVETNICI: ZAVRŠNICA (AVENGERS: ENDGAME)

SAD, 2019.

Redatelji: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Brie Larson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Josh Brolin, Chris Hemsworth, Chris Evans, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Paul Rudd

Žanr: akcija, avantura, fantasy

Producentske tvrtke/Distributer: Marvel Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/2i Film

Službena web stranica: https://www.marvel.com/movies/avengers-endgame, https://www.disneyinternational.com/

Redatelji Anthony i Joe Russo, Marvel Studios i Disney donose nam najiščekivaniji i najuzbudljiviji film godine „Osvetnici: završnica".

U kinima od 25. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i u „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

STANLIO I OLIO (STAN & OLLIE)

Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, SAD, 2018.

Redatelj: Jon S. Baird

Glumci: John C. Reilly, Steve Coogan, Nina Arianda, Shirley Henderson

Žanr: biografija, komedija, drama

Trajanje: 98 minuta

Budžet: 10 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Entertainment One/BBC Films/Film & TV House/Discovery Film & Video Distribution

Nikad ispričana priča o najboljim komičarima svih vremena.

Po prvi puta na velikom ekranu oživljava istinita priča o najvećem holivudskom komičarskom duetu, Stanliju i Oliju! Steven Coogan i John C. Reilly tumače ove dvije jedinstvene filmske ikone u simpatičnoj priči o onome što će u konačnici postati oproštajna turneja ovog nezaboravnog para. Premda je zlatna era njihovih nastupa davno iza njih, Stanlio i Olio odlaze na turneju po Britaniji i Irskoj. Unatoč pritisku užurbanog rasporeda i uz podršku svojih odanih supruga Lucille (Shirley Henderson) i Ide (Nina Arianda), ljubav dvojice komičara prema nastupima kao i odanost koju osjećaju jedan prema drugome pomoći će im da izdrže sve prepreke i zauvijek osiguraju mjesto u srcima svoje vjerne publike.

U kinima od 25. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr)


seebiz