Pita se prosječni građanin Republike Hrvatske – što nas je to snašlo i kuda sve to vodi… ”Bezazleni” virus iz ranih devedesetih kodnog naziva ”HDZ-ZDS-1941-1991.” ušao je na velika vrata u Hrvatsku, ne s Istoka, nego s demokratskog Zapada. Hoću reći da svekolika idejna pošast dolazi češće s tzv. Zapada, nego s tzv. Istoka. Uzrokuje i svjetske ratove, ali kratko nam je pamćenje, a još i selektivno!

Naravno, uvijek najebu slabi i oni bez imuniteta. Antitijela nema tko proizvesti u tom slabašnom tijelu pod vjekovnim stresovima vlastite neostvarenosti… I onda, u prvom, jurišnom naletu ranih devedesetih, virus je podigao temperaturu nacionalno ostrašćenim Hrvatima do usijanja. Tada na granice nismo postavljali detektore za otkrivanje ”povišene temperature” kao što se diljem svijeta postavljaju sada.

Nije bilo zapreke niti za vidljivo nabrekle nacionalističke žile na vratovima prijenosnika virusa… sve smo ih prihvatili i udomili mi – ”socijalistički osviješteni” ali željni ”demokracije i slobode”, odnosno kruha preko pogače – ne znajući jadni ništa niti o jednom niti o drugom, a kamoli trećem.

Virus je u Hrvatskoj dobio legitimitet, hoću reći dokumente (domovnicu, putovnicu i osobnu iskaznicu), netom nakon slijetanja na Pleso ili na druga mjesta, kako je već slobodno ulazio.
Virus je u Hrvatskoj dobio legitimitet, hoću reći dokumente (domovnicu, putovnicu i osobnu iskaznicu), netom nakon slijetanja na Pleso ili na druga mjesta, kako je već slobodno ulazio

Imunitet krhkog tijela mlade Hrvatske u osnivanju, tada pod vodstvom ”SKH-SDP-a”, kojeg je ”blagoslovio” virus i pomogao da se slobodno širi diljem Lijepe Naše i šire, bio je srozan na nulu.

Virus je izgledao zavodnički izazovno i benigno, na prvi pogled, kako rekoh, iako su eksperti s malo mozga u glavi, nenametljivo, bez šanse da budu saslušani, upozoravali na pogubni smjer u kojem će se virus razvijati i pogotovo ukazivali na njegova razarajuća djelovanja iznutra ljubljene domovine.

Jadni i zakržljali organizam ”države sanjane od stoljeća sedmog” jednostavno nije imao antitijela, pa niti antifašista kako vidimo, da se virusu odupre. Tu i tamo otkriju se enklave koje virus nije još poharao, ali i to je pitanje vremena kad će ”posljednji PROZOR prema slobodnom svjetonazoru” – pasti!

”Tiha voda brda razara”, veli mudrost narodna… glavni je moto i princip djelovanja virusa koji je uspješno mutirao iz izvornog NDH originala zamrznutog na apsolutnu nulu 1945. da bi onda bio naglo odmrznut 1991. sa stravičnim, degeneričnim nuspojavama.

Čini se da je hladnjak, gdje je bio virus zamrznut, ostao bez struje na neko vrijeme i u nekoliko navrata, a posljedice su bile nepredvidive – mutirao je u CRO-ronalni virus i takav se usadio u svaku stanicu ovog krhkog tijela u trajnoj tranziciji, a cjepiva nema, niti ga tko traži, a i što će nam. Od tada živimo, zapravo, u karanteni, ograđeni od donekle ”sanitarno” sigurne Europe… Europa ovaj virus ne pušta olako preko svojih granica… Ostaje na nama da ga zbrinemo ili da se s njime nosimo u tri p…. materine.

Sjećam se jedne analize, kratkoročne projekcije kretanja – koju je uradio prof. dr. Slavko Sakoman… ako se ne varam – davno je bilo, odnosno njegove procjene o broju psihopata i latentnih ubica u Hrvatskoj za razdoblje nakon 1995. godine. Uvaženi psihijatar objavio je stravičnu brojku od mogućih 400.000 odraslih osoba s takvom dijagnozom?!

Moguće je da se i dalje rade slična istraživanja, međutim nema relevantnih i običnim ljudima dostupnih podataka ni o onim prijašnjim istraživanjima niti o ovim recentnim… Na četiri milijuna stanovnika, ako ne računamo maloljetne osobe i onih nekoliko stotina tisuća što je otjerano ili se svojevoljno iselilo da izbjegne pošast, stravičan je podatak.

Tome treba dodati nepoznat broj, barem meni, osoba s utvrđenim PTSP-om, koji su ŠTO? – latentni ubice, psihopati, obiteljski nasilnici, ovisnici o lakim i teškim drogama, alkoholu ili su ”elita” opijena VLAŠĆU, što je najgori oblik PTSP-a – podjednako pogibeljni za ono malo građana koji su izvan opisane grupe, ako nas takvih uopće ima.
Imunitet krhkog tijela mlade Hrvatske u osnivanju, tada pod vodstvom SKH-SDP-a”, kojeg je blagoslovio virus i pomogao da se slobodno širi diljem Lijepe Naše i šire, bio je srozan na nulu

Volio bih čuti svježu analizu profesora Sakomana ili nekog drugog relevantnog stručnjaka za tu temu. A tomu kad dodamo reketare – zaštitare, specijalne i obične policije, elitna vojna grla koja idu u lov na veprove zrakomlatima… gdje je kraj epidemiji? Gdje su pusti CRO akademici, mudri starci, čime se oni bave u ovakvom okruženju – naukom i kulturom?

Kad bi se barem udružili, skupili petlju i objavili ”zdravstveno stanje hrvatske nacije”.

Nemaju petlje to stanje objaviti jer je utvrđeno da je – beznadežno. Crkva mudro šuti, stado je na sigurnom – u štali od države!

E naš novi predsjedniče Republike Hrvatske! Završio si zakletvu domovini s ”Tako mi Bog pomogao”. Nema mnogo drugih u Hrvatskoj koji će ti iskreno pomoći na novoj dužnosti.

CRO-ronarni virus nas je desetkovao.

autograf