Glazbenik Đorđe Žunić (27), rođen u Arilju, već duži niz godina živi u Beogradu. Diplomirani ekonomist, a za muziku kaže da je neizostavni dio njegovog života. Pjeva, komponira, piše tekstove, svira klavir...

Od malih nogu se baviš muzikom?

Da. Sa sedam godina sam krenuo na časove klavira i pohađao ih par godina, u međuvremenu sam počeo da se bavim i košarkom i tu sam također pronašao sebe sve do momenta  kada jednostavno ljubav prema muzici nije nadvladala. Nista se ne događa slučajno, pa tako je i ta moja mladalačka opčinjenost sportom iza sebe ostavila gomilu prijateljstava širom Balkana, lepe momente, pobede, a također i disciplinu i upornost koja mi dosta znači kako u muzici tako i u životu generalno.

Kako se rodila ljubav prema glazbi?

Ljubav prema muzici se rodila još od prvih kaseta koje sam kao dete slušao i onako nespretno skidao prve akorde. Omiljena mi je bila kaseta Zdravka Čolića "Okano" koju i dan danas rado poslušam na Youtube-u. Veliku ulogu u građenju mog muzičkog identuteta igra i pohađanje folklora i sviranje u Kulturno Umetničkom Društvu u Arilju tokom mojih školskih dana.

Koliko ti bavljenje glazbom stvara zadovoljstvo?

Najveće zadovoljstvo svakog umetnika je kada oseti povezanost sa publikom, kada kroz svoju pesmu dotakne "žicu" svog slušaoca, narodski rečeno. Tada pesma prestaje biti niz ispisanih nota i počinje da leči, ali može i da produbi ranu.

Obožavam da nastupam i obožavam da radim akustične svirke uz klavir gde i one neke pesme koje možda na prvu loptu ne deluju toliko snažno i upečatljivo dobijaju novu dimenziju, a slušaoci to itekako umeju da prepoznaju. Imao sam sreću da sam od početka svog aktivnog bavljenja muzikom radio sa sjajnim muzičarima od kojih sam krao zanat i zapravo ako želiš da budeš dobar u svom poslu, potrebno je da budeš okružen kvalitetnim ljudima od kojih možeš puno da naučiš.

Glazbenik Đorđe Žunić (27), rođen u Arilju, već duži niz godina živi u Beogradu. Diplomirani ekonomist, a za muziku kaže da je neizostavni dio njegovog života. Pjeva, komponira, piše tekstove, svira klavir...

https://www.youtube.com/watch?v=xVpEstfCdu4

Kako se razvija tvoja karijera i sviđa li ti se smjer kojem ide?

Što se tiče moje karijere veoma sam zadovoljan tokom kojim se kreće, konačno i taj veliki rad i odricanje polako otkrivaju svoju vrednost. Nastupa ima puno i nakon perioda Corone i globalnog ludila drago mi je što se koliko toliko situacija popravila i da smo konačno uspeli da produžimo dalje. Uveliko radim na svojim prvim pesmama koje bi trebale da budu već prvom polovinom naredne godine. Nekako ovaj prethodni period je iako težak, bio za nas umetnike i jedna doza "inspirativne infuzije" gde smo puno stvarali, pisali za ove bolje dane.

Imaju li pjevači više uspjeha kod žena?

Pa mogu da priznam da se nekada na svirkama toliko unesem u pesmu da nesvesno uhvatim sebe da konkretno gledam u neku damu ili ona u mene i to umeju protumačiti na svkakve načine. Ima tu naravno i poruka na društvenim mrežama, komentara i sl, ali držim se nekako! Šalu na stranu, svoju devojku svakog dana iznova osvajam, kako pesmom tako i svojim delima, tako da bi mogao reći da bar ja, ne znam za ostale kolege, uspevam da izbalansiram posao i svoj emotivni život na pravi način.

Gde se vidiš u budućnosti?

U budućnosti definitivno vidim sebe u muzici. Jako se radujem svojim autorskim kompozicijama i siguran sam da će i publika to umeti da prepozna.

Sretno!