Gabrijela Petković, iz Sremske Mitrovice, rođena je 1970. g. Majka je troje djece i baka dva divna dječaka. Hobi joj je ručni rad u svakom pogledu, ali je najviše opredjeljenja za heklanje bebi cipelica nehodalica i igračaka.

Kako ste počeli?

Dobila sam upit da li bi znala napraviti lutku iz popularnog crtanog filma. Tada mi je ta lutka bila potpuno nepoznata, ali je tu dobri stari Google, preko kojeg sam ju našla i tako je sve počelo. Osnove heklanja me naučila mama još kao malu. Tada mi je ručni rad bio mrzak, a danas ne mogu zamisliti dan bez svog hobija.

Smatrate li da se danas dovoljno cijeni ručni rad?

Smatram da se slabo cijeni. Više poklonim nego što prodam, ali mi je ljubav prema radu prioritet.

Gdje nabavljate materijale?

Za materijal se snalazim i uglavnom ga kupujem preko interneta. Nije za svaku igračku ista debljina vunice i heklica. Pratim popuste i akcije, jer je materijal skup; nešto nabavljam i preko Ebay-a.

Da li je teško napraviti heklanu igračkicu?

Pa i nije kada je to ono što voliš pa ti ne smeta što prolaze sati dok ne dobiješ savršen izgled igračkice.

Koliko je internet koristan za vaš rad?

Internet je odličan za pokazivanje radova. Ima dosta grupa u kojima su žene koje se također bave ručnim radom, pa se udopunjujemo u razmijeni iskustva. Učeći preko raznih sajtova naučila sam i osnove nekih jezika, od engleskog koji sam već znala, preko ruskog, španjolskog do turskog.

Imate li planove vezane za vaš hobi?

Nemam posebne planove, radim ono što volim i u tome uživam, zadovoljna sam da se tako i nastavi.

Ostavite nam vaš kontakt kako bi vaše radove zainteresirani mogli i popratiti.

Moj kontakt je Facebook stranica : Cokili radionica i web sajt: cokiliradionica.ml. te Instagram : gabi_ crochet_ cokili.

Dobro došli!