Iza brenda Just Sugarcoated stoji jedna uporna žena nemirnog duha, majka dvoje djece, koja nije pristala da se uklapa u šablone. Marija Milojević koja živi i stvara u Beogradu odrasla je u malom mjestu gdje moraš biti prosječan da ne bi bio čudak. Izabrala je biti čudak sa željom da stvara koja ju je vodila; eksperimetirala je, prekrajala, prepravljala. Strast prema modi ju je odvela na studije Dizajna odjeće i tekstila gdje je spoznala koliko je ogroman spektar njene kreativnosti. Kaže da kreativci ne biraju kreativnost, već ona njih i savršeno ju razumijem.


Kako je počela priča s nakitom?


Sam susret s glinom desio se sasvim slučajno. Pravila sam zapravo minđuše od kože i falila je ta jedna perla, jedna specifična, ja sam tu perlu napravila od gline. Ispekla, zaljubila se u ogroman potencijal i sve prednosti tog materijala. Perolaka, vodootporna, izuzetno zahvalna sa bezbroj mogućnosti dizajniranja i oblikovanja.


Koliko sebe daješ u stvaranju?


Kao perfekcionista uvek guram granice svojih mogućnosti i težim usavršavanju. Ja sam u svemu što napravim ja i rukama i dušom. U svakom paru minđuša, ostaje deo moje strasti i manijakalne težnje da se one nalaze na posebnom mestu u kutiji te posebne žene koja ih poseduje. U svakom je paru težnja da ona bude odraz same ličnosti, da zagrle unutrašnju i naglase spoljašnju lepotu, posebne, jake, samosvesne žene.  Sve smo mi posebne na svoj način, tako da ima mnogo strasti u tom stvaranju. Ta strast razlikuje nas stvaraoce kao što nas same život drugačije oblikuje, tako ispoljavamo drugačije oblike strasti u stvaranju i kreativnosti i samo je nebo granica...


Što bi poručila mladim kreativcima?


Nikad se ne treba upoređivati s drugima. Jesmo li bolji ili ne, dovoljno dobri ili ne. Nista se ne dešava svima u isto vreme, na isti način, kao što ni svaki cvet nije isti i ne cveta u isto vreme, ali jeste cvet. Negujte svoje strasti i snažnije zagrlite svoje snove. Moje možete videti na stranici @just.sugarcoated. Svi ste dobrodošli!