Predstavite nam sebe i hobi kojim se bavite.


Za početak pozdrav vama i vašim čitateljima. Ja sam Zrinka Stjepanović. Živim u Kninu s obitelji i bavim se kreativnim radom što bi bilo šivanje odjeće i igračaka, uređenje interijera i eksterijera, izrada namještaja, ukrasa, te ostale meni zanimljive stvari.


Kako dolazite do ideja?


Pa pošto se najviše bavim recikliranjem, jednostavno mi kad vidim neki predmet padne na pamet kako od toga napraviti nešto novo i bolje. Na primjer, u šetnji prirodom uočim nekakav zanimljiv komad starog drveta i već imam ideju kako ga pretvoriti u luster ili lampu. Isto tako, kako staru majicu pretvoriti u nešto korisno poput torbe ili dječije igračke, a često i spojim to dvoje. Ideje pronalazim svuda oko sebe, a često mi ih daju i članovi obitelji, jer smo svi na svoju ruku kreativni i volimo se baviti takvim stvarima, zato ime mog brenda i je ''Maštalica #VeseleRukice''.


Koliko je utrošene energije i napora, a koliko je isplativo? Postiže li se balans?


Dosta vremena i materijala ode u projekte, ali s tim da je većina materijala reciklirana, uz, naravno, one stvari koje se moraju kupiti poput konca, patrona i slično. Može se reći da se postigne balans.


Supruga ste i majka, pa kako stignete uklopiti svoj hobi sa svim obavezama koje imate?


Kao supruga i majka naravno prvenstveno zadovoljim potrebe svoje obitelji, koja mi je veliki oslonac u životu, pa tako i u mojim hobijima. Tako da ako baš nešto trebam napraviti, svi će mi rado pomoći te čak i sami dati neku ideju. Moj suprug je i sam dosta kreativan tako da puno stvari radimo skupa, jedna od puno stvari koja nas spaja.


Što bi poručili mladim umjetnicima?


Mogu samo reći da treba ispuniti i usrećiti sebe, tako i u kreativnom smislu. Ne treba odustati od onog što vas ispunjava. Ja sam osoba koja nosi loše iskustvo prvog braka i jedna od niza loših stvari iz tog perioda je i to da sam dozvolila da mi netko gasi te zabranjuje moju kreativnost. To si nikad nemojte dopustiti; okružite se ljudima koji će vas podržavati i samo gurajte naprijed. Uz trud i vjeru u ono što radite sve će doći na svoje. govorim vam iz iskustva.


Imate li planove vezane za vaš hobi?


Prvi plan mi je natjerati supruga da dovrši studio koji mi je obećao, haha. U svakom slučaju u skoro vrijeme se vidim u svome studiju. Voljela bi imati svoj maleni obrt, nekakvo prodajno mjesto. Sa suprugom imam par projekata koje ćemo uskoro ostvariti. U svakom slučaju budućnost zamišljam radnom.


Reakcije okoline na vaš rad?


Pa s obzirom da dugo vremena nisam ništa mogla raditi iz gore spomenutih razloga, dosta ljudi kad se upozna s mojim radom zapravo ostane iznenađeno, pitaju se otkuda sad to, a iznenađenje je još veće kad otkriju da sam potpuno samouka, šijem, pletem, heklam, crtam... Sve sam to sama naučila jer oduvijek imam ljubav prema tome. Tako da reakcije su do sad isključivo pozitivne i to mi je jako drago.


Gdje možemo pogledati vaš rad?


Sve moje radove možete vidjeti na svježe pokrenutoj Facebook stranici ''Maštalica'' a uskoro i na Instagramu. Preko stranice me možete kontaktirati ako vas zanima bilo što vezano za moj rad, kupnja, suradnja... slobodno!