U veljači ove godine, drugu godinu zaredom, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest objavila je Natječaj za „Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje”.
Cilj nagrade, koju Podružnica dodjeljuje jednom godišnje, jest promicanje istraživanja povijesti sjeveroistočnog dijela Hrvatske (Slavonije, Srijema i Baranje), kao i poticanje historiografskog istraživanja i pisanja u najmlađoj populaciji, akademskoj i izvanakademskoj (na Natječaj se primaju radovi autora do 26 godina).
Između radova pristiglih na ovogodišnji Natječaj, Povjerenstvo Podružnice za ocjenu radova u sastavu: dr. sc. Miroslav Akmadža, dr. sc. Stanko Andrić, dr. sc. Suzana Leček, dr. sc. Milan Vrbanus i dr. sc. Dinko Župan, kao najbolje, izabralo je sljedeće radove:

- prva nagrada:
Nikolina VUKOVIĆ (Naslov rada: „Ukradeni grad – o progonstvu Iloka i Iločana”);

- druga nagrada:
Luka JAKOPČIĆ (Naslov rada: „Crtice iz života rijeke Save – složeni procesi slavonskog 18. stoljeća”);

- treća nagrada:
Marija ROTIM (Naslov rada: „Rad Centra usmjerenog obrazovanja 'Braće Ribar' iz Đakova u 1980-ima”).
Svečano uručivanje nagrada nagrađenim autorima održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2014, u prostorijama Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest (Starčevićeva 8, 35000 Slavonski Brod) s početkom u 11:00 h.

Bili bismo Vam zahvalni kada biste svojim dolaskom uveličali ovaj događaj te u svojim medijima o njemu izvijestili širu domaću javnost.

Srdačan pozdrav,

Domagoj Maratović, prof.