Pitanje za milijun kuna glasi: Zašto je Gabrić baš sada izvukao na čistac "lažnog invalida Babića", ako je već dugo znao za "prijevaru" i zašto je dični "hrvatski branitelj od 1991. do 1993." preko noći shvatio da je Hrvatska u recesiji, pa štrajk valja ostaviti u mirovanju? Foto: Al Jazeera


Je li Ivica Babić, sindikalna liječnička zvijezda iz Virovitice, lažni invalid, koji već 17 godina prima nezasluženu invalidninu? Nakon što je ovih dana gromoglasno u medijima ustvrdio poznati oftalmolog i utemeljitelj Nacionalnog foruma Nikica Gabrić, dva su očekivano logična brzopotezna rješenja. Prvo, da vođa štrajka "bijelih kuta" iz istih stopa tuži Gabrića sudu zbog nanesene mu sramote, jer nije istina da je lažni invalid i da nezasluženo prima invalidninu. Drugo, da resorni ministar Mirando Mrsić, također liječnik, odnosno zdravstveni mu kolega po ministarskoj fotelji Rajko Ostojić, opet liječnik, po službenoj dužnosti nepristrano revidiraju Babićevu invalidnost. Traži se stetoskop za unosnu laž!?

Ako je točno što je specijalist oftalmologije Gabrić objavio javnosti, pravna država mora i po službenoj dužnosti uzeti Babića pod istragu da poreznim obveznicima vrati s kamatom primljeni iznos 17-godišnje invalidnine i kazneno odgovara za prijevaru. Ako nije istina, što treba potvrditi revizija, sindikalnog vođu Babića valja ostaviti njegovoj savjesti za koju tvrdi da je čista i pustiti ga da se - bez plaćenog nerada - i dalje bavi huškanjem na liječničko rušenje Kukuriku vlasti umjesto zdravljem virovitičkih pacijenata koji mu osiguravaju svakodnevnu koricu kruha. Jer je, eto, u javnosti se to ne smije znati, šef "novog HDZ-a" Tomislav Karamarko prišapnuo Babićevim štrajkašima da je Gargamel Milanović prestao na tavanu u Banskim dvorima tiskati starčeviće za dodatno namiriti sve njihove pripravnosti, dežurstva, prekovremene, putovanja po kongresima... I zato moraju na neodređeno dići ruke od pacijenata te se masovno okupljati pred bolnicama da medijski strikomani snime upečatljive milenijske fotke. Ne bi li i time bolesnici u nepreglednom redu pred aparatima za preživljavanje postali noćna mora i biračima koji baš nisu nabrušeni na Kukuriku vlast.

Pitanje za milijun kuna glasi: Zašto je Gabrić baš sada izvukao na čistac "lažnog invalida Babića", ako je već dugo znao za "prijevaru" i zašto je dični "hrvatski branitelj od 1991. do 1993." preko noći shvatio da je Hrvatska u recesiji, pa štrajk valja ostaviti u mirovanju? Je li Gabrićev motiv samo poliranje svog imidža poželjnog političkog lidera mesijanskih moći i tek rođenog Nacionalnog foruma velikih ambicija, a Babićev sve osjetniji animozitet javnosti prema kontraindikacijama štrajkaških medikamenata, odnosno bojazan da Gabrićevo čačkanje po njegovom invalidskom kartonu može iščačkati vraga?

Ivica Babić još nije tužio Nikicu Gabrića. Ne stigne, ili su suci previše zauzeti vlastitom savješću u vezi s (ne)izručenjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkim kolegama.. "Gabriću, tužit ću te za sve što govoriš", rekao je Babić i dobio lakonski odgovor: "Znam da nećeš". HDZ ga je, kaže, držao u šaci lažnom invalidninom, pa njima nikad nije štrajkao. "Gospodinu Babiću je od trenutka ozljeđivanja do prijave da ima smetnje prošlo četiri godine. Te papire mi je dostavio bivši ministar branitelja Ivica Pančić, koji je dobio anonimnu prijavu i molio me da vidim ima li osnove za tu prijavu. Iz tih papira se vidi da on ima 40 posto invaliditeta, a da četiri godine do prijavljivanja nije imao nikakve smetnje. Kada izgubite jedno oko, imate 33 posto invaliditeta. Na lijevo oko Babić vidi 25 posto, što znači da bi, kada bi i imao pravo na invaliditet, imao najviše 15 posto invaliditeta", kazao je Nikica Gabrić u emisiji Veto, TV-a Jabuka.Tko tu koga i za što drži, sramotno je i pomisliti. Sljedeći događaji teško da će potvrditi nešto neugodno i liječničkom matiji gupcu i gazdama bivših i sadašnje vlasti. Ni ministar Mrsić niti Ostojić uopće ne odaju dojam da kane makar malim prstom pomaknuti radi primjene još neraspakiranog, ganc-novog stetoskopa za unosnu invalidsku laž! Nije to, kad je još sve bilo "friško", učinio ni HDZ-ov resorni ministar Andrija Hebrang. Čuvena Tuđmanova "državna politika" već se 1990-tih učinkovito protegnula i na zaštitu lopovluka i kruha bez motike. Jer, muljatori s greškom u biografiji ili kupljeni nezasluženim kad-tad dobro dođu. HDZ je do savršenstva razvio tu praksu, doslovno od zabačene portirnice do samog Markovog trga. Kad stranka izleti iz sedla, dužnici se laćaju rekvizita za akciju: hoćeš u "vukovarsku kolonu", na traktorsku barikadu, u liječnički štrajk, među pobunjene srednjoškolce... Gdje god treba. I eto crvenima belaja. A ni ti crvendaći, ruku na srce, dokazano nisu šegrti hlapići.

Politički skeč Gabrić-Babić, zapravo, upućuje na neusporedivo dublji problem: kancerogeno tkivo u društvu, koje nema tko amputirati, pravodobno i kirurški precizno. A možda je bolest u 23 godine već toliko metastazirala da je i prekasno!? Milijarde se krvavo zarađenog i novca posuđenog u bjelosvjetskih lihvara nijagarski nezadrživo pretaču u bezbrojna prava koja ljudima ne pripadaju. Lažni branitelji i izmišljeni invalidi samo su vrh sante koja može potopiti državu poput Titanika. Degutantno je već slušati i gledati sve te raspomamljene koji u masama nadiru i grebu se za prava=novac, halabuče i gaze jedni preko drugih. Svima je država nešto dužna i, ako ne dobiju novac, isključivo novac, pogaženo im je dostojanstvo, ljudskost, prolivena krv "za slobodu i sve što danas imamo", pljuje se na najviše "svetinje hrvatskog naroda"... O dužnostima ni zuc niti mrc, o tome tko mora zaraditi novac koji njima "pripada" doživotno! U normalnoj državi, kakva Hrvatska još dugo neće biti, prava treba zaraditi, jer proizlaze iz vlastitih žuljeva, Ne drukčije.Što onda Babić, ako jest, ne bi ogrebotinu na licu zbog lakšeg pada iz sanitetskog vozila prijavio kao sljepilo, doživotno vrijedno unosno berivo? On izvrsno poznaje nekolicinu "zemljaka", vlasnika zlatnih jamstvenih HB i HDZ iskaznica, dvadesetak godina u vrhovima civilne i vojne vlasti RH, puni bogatstva kao brod, kojima dlaka nije pala s glave, a - odreda su ratni vojni invalidi. Štoviše, uvjereni su da u lokalnoj sredini imaju pravo biti gospodari života i u doslovnom smislu. Takav će cirkus još dugo biti moguć, ako nam međunarodni gazde naprasno, zbog nezrelosti, ne uskrate državnu licenciju. Gaće na štapu ponosne nacije koja je, materijalističkim tumačenjem, netom poslije prvog praska metamorfozirala iz ameba u Praprahrvate odnosno, dogmatikom Svete Majke Crkve, potekla iz rajske šake blata kad je Stvoritelj u astralnoj dokolici nadahnuto izmodelirao Adama, prvog Hrvata, a iz njegovog rebra Evu, prvu Hrvaticu.

Tko će, dovraga, ikad provjeravati je li netko pravi ili lažni u moru širem i dubljem od  35 000 invalida Domovinskog rata!? I je li među njima najmanje 5 100 lažnjaka i više od 1 000 "heroja" koji čak nemaju ni status branitelja, kako je to početkom 1998. dokumentirao HZMO-u i DORHU bivši pomoćnik ministra branitelja Pero Kovačević! Država ni trc niti mrc prema pljački poreznih obveznika, teškoj 25 milijuna kuna mjesečno ili blizu pet milijardi od okončanja Oluje. Gotovo cijeli jednogodišnji proračun Grada Zagreba! Samo za mjesečni iznos te invalidske vrtoglavice može se sagraditi jedan skromniji vrtić s jaslicama ili svim učiteljima komotno platiti prijevoz na posao u udaljene škole, ili kupititi udžbenike za najmanje 15 000 prvašića, ili uvesti struju starčadi u selima na donedavnim ratištima, ili platiti liječnicima hitne prekovremene operacije, ili znanstvenicima omogućiti važna istraživanja, ili podebljati kulturnu kunu ili...

Na jednom od sastanaka o 5 100 lažnih ratnih vojnih invalida, rekao je lani u prosincu Kovačević Novom listu, bio je i kasnije osuđeni liječnik i narodnjački showman Drago Rubala, koji je s mrežom suradnika kao predsjednik jedne od mirovinskih komisija prodavao potvrde o invalidnosti. "Kad smo ga pitali zašto je davao ljudima potvrde o izgubljenoj radnoj sposobnosti, on je odgovorio kako im je htio pomoći. Rekao je: 'To su bili ljudi s vrećicama u rukama. Ja sam  mislio da Vukovar i drugi okupirani gradovi neće biti oslobođeni, pa sam im izlazio u susret'", prisjetio se bivši pomoćnik ministra branitelja. A današnji se ministar Predrag Matić Fred čudom čudio što ga je na dužnosti dočekalo kukavičje jaje. Novinaru Ladislavu Tomičiću se u svom stilu naivnog poštenjaka nastavio posipati pepelom: "Ne mogu vjerovati da me i taj problem dočekao, da ga moram rješavati. Zbog toga cijelo društvo trpi štetu, a najveću štetu trpe branitelji, odnosno vojni invalidi koji su zaslužili svoje statuse i mirovine. Na žalost, postoje braniteljske udruge koje dižu viku na sam spomen riječi 'revizija', iako je jasno da se pravi, istinski branitelji nemaju čega bojati". Ministar Matić Fred u dvije godine ne samo da nije ni dirnuo u "slučaj 5 100 lažnjaka" (nisu ni HZMO niti DORH!)  nego je polumilijunski Registar branitelja još i podebljao za 1000 novih "narodnih heroja"! Koji su - kako i zašto? - otkriveni nakon punih 18 godina!Sad svi zajedno mogu odmah u najbližu podružnicu kakvog "stožera za obranu žaba kreketuša od crvenih bjelouški" po crnu majicu s nedvosmisleno sugestivnim znakovljem i sloganom, zadužiti specijalni čekić za demoliranje službenih ploča zaštićene močvare, transparent protiv uprave parka prirode, nacionalnu trobojnicu za ogrnuti leđa, molitvenik s protuudbaškim psovkama, pa pravac u kolonu s obaveznim 100-postotnim invalidom u braniteljskim kolicima na čelu. Frenetično pljeskati bratu po oružju iz jorgan-divizije koji, preko masivnog grudobrana od svežnjeva eura, izbečenih očiju upravo domoljubno urla  u lice novinaru: "Pička ti materina, mučko đubre!"

Bankari znaju broj tekućeg računa, a državni blablagajnik Slavko Linić neka se samo usudi ne uplatiti na vrijeme starčeviće na koje naš ponosni "heroj" ima pravo. On se borio za sve što danas imamo: najprije za sebe i sebi slične, kojima mora biti dobro i u bijednoj, opljačkanoj i prezaduženoj državi s više od 370 000 nezaposlenih i desetak tisuća mladih koji godišnje bježe iz nje trbuhom za kruhom. Ta, nije "krvavio gaće" - viče s prosvjednog derneka u tv-kamere, gurajući pivsku limenku iza leđa - da mu neki petokolonaški jebivjetri uskraćuju ono na što ima pravo. M'rš, gade četnički i nevjernički!

Izvor: h-alter