[caption id="attachment_15838" align="alignleft" width="570" caption="Laburistički prvaci Nađ i Popović jučer između 15 i 16 sati na nadvožnjaku iznad Gupčeve ulice pozivali su vozače da potrube protiv pooreza na nekretnine"][/caption]

 

Hrvatski laburisti odlučili su akcijom među građanima pokazati što misle o novom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine, koji je javno obznanjen. Hrvatski laburisti smatraju da je taj porez na nekretnine novi udar na građane koji žive od svog rada. Smatramo nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju poveći iznos novca na računima banaka, porezom zaobići.

 

Vlada RH predložila je ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, da bi time zahvatila najširi dio stanovništva.  Na žalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. Jednostavno, to znači da ljudi žive u svojim kućama koje su sagradili i nadograđivali tijekom godinama, ponekad i kreditnim zaduženjem, ali to ne znači da su bogati. Također, takav će porez dovesti do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti.

 

 

Zato Hrvatski laburisti žele uz pomoć građana pokazati Vladi RH da se protivimo porezu na nekretnine. On ne stavlja u ravnopravan položaj građane koji su gradili nekretnine i one koji su štedjeli na drugi način , a nagrađuje špekulante i švercere koji na crno obrću novac.

Laburisti Potrubi