Zadovoljstvo mi je objaviti da je izašao novi 23-i broj Zvjezdice, tiskanog glasnika Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco moto“. Izlazak svake Zvjezdica formalni je povod da se na piću nađem s njenim Glavnim i odgovornim urednikom Vanjom Krnićem, koji je ujedno i SBPeriskopov neizostavnog sastojka svih Vanjinih tekstova, rodice od 2,5 metara, kič simbola brodskog turizma kojeg krasi fantastična ugostiteljska i kulturna ponuda i poslovična gostoljubivost fetivih i pridošlih Brođana.

U dnu kafića Vanja mi je predao primjerak Zvjezdice otiskan na luksuznom papiru, debljem i od onog nego onaj na kojem se tiska Glasnik, službeno glasilo grada Slavonskog Broda. Što ih povezuje osim debljine papira kojim se ne mogu očistiti prozorska krila? Ništa. Gradski Glasnik je bespotrebna slikovnica s odabranim hvalisanjem aktualne gradske uprave, a Zvjezdica je impresivna medijska platforma za borbu OSI, a koja je bila primarna u razdoblju između dva broja, i borbu koja je pred njima.

U uredništvu Zvjezdice su: Gordana Mišković, Danijela Uljatovski i Vladimir Juras.  Juras je zadužen i za grafičku ripremu i dizajn. Suradnici su: Nataša Palikuća, Višnja Varoščić, Dora Bašić, Veronika Pacher, Gordana Palikuća, Tomislav Goll, Ružica Skert.

Prodaja oglasnog prostora: 035/454-809

Tisak: TDA BROD d.o.o

Nklada 450 primjeraka

Web stranica: www.udisb.hr

Facebook stranica: www.facebook.com/Udruga Loco Moto/(@Udruga Loco Moto)

Objava ovih podataka iz impressuma i poziv je na suradnju. Naime, u Zvjezdici mogu surađivati, ako sam dobro shvatio, svi koji mogu svojim prijedlozima i idejama pridonijeti boljitku osoba s invaliditetom.

Broj 23 krcat je mnogobrojnim temama u kojima se definira položaj i prava osoba s invaliditetom, ali u kojima se traže i rješenja. Posebno preporučujem intervju s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović. S njom je razgovarao Glavni i odgovorni osobno. Ako vas znima što mu je predsjednica odgovorila na pitanja: koji je njen životni moto, što bi bila da se može ponovo roditi, koja joj je omiljena glazba, koji joj je junak-suvremenik, najdraže knjige koje je pročitala, čime se bavi u slobodno vrijeme – Zvjezdicu možete pogledati u prostorijama Udruge, Naselje Andrije Hebranga 7/18.