Koncert Glazbenog društva "Vila Velebita" iz Požege pod nazivom "Pjesmom kroz Hrvatsku", koji će se održati u srijedu 03.listopada 2012. s početkom u 20,00 sati u velikoj dvorani Glazbene škole Slavonski Brod.
Nizom popularnih skladbi iz svih krajeva Hrvatske predstavit će se Mješoviti pjevački zbor uz pratnju Tamburaškog orkestra, pod vodstvom glazbenih pedagoga Saše i Monike Botički, profesora s Glazbene škole iz Požege.


Glazbeno društvo "Vila Velebita" u Požegi najistaknutija je sekcija unutar Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita", osnovana početkom 1998. godine. S puno entuzijazma u prvo vrijeme skupljaju i obrađuju izvorne ličke pjesme i napjeve, interpretirajući ih uz instrumentalnu pratnju. Društvo je imalo za cilj revitalizirati u Slavoniji prilično zaboravljene, čak na ovim prostorima i nepoznate, dijelove zavičajne kulturne baštine Like, eksplicirane kroz pučko izvorno pjevanje uz autohtonu instrumentalnu pratnju tamburicom-samicom! S vremenom, glazbeno se društvo "Vila Velebita" razvija u respektabilni mješoviti pjevački zbor, praćen s nekoliko instrumentalnih sastava koji ih uspješno prate.

Danas je glazbeno društvo "Vila Velebita" najsnažniji promotor tradicijske glazbene kulture na prostorima Požeštine i Slavonije, s ciljem očuvanja identiteta Ličana na ovim prostorima.

Nakon niza zapaženih nastupa diljem Hrvatske i inozemstva (Švicarska, Srbija, Mađarska, Poljska) i snimanja četiri nosača zvuka, prvi puta će se predstaviti i brodskoj publici u srijedu 3.listopada.

Uz Glazbenu školu Slavonski Brod, suorganizator koncerta Glazbenog društva "Vila Velebita" Požega je i Zavičajna udruga Ličana "Vrilo mudrosti" Slavonski Brod.Zavičajna udruga Ličana

"Vrilo mudrosti" Slavonski Brod