Velebni prostor osječkog Konikoma od 800 m2 u Štrosmajerovoj ulici koji svojom arhitekturom zadovoljava estetske kriterije razvijene urbane sredine, napose, čini ju boljom, odnedavno (?) nije u funkciji. Da posjednostavimo: stavljen je ključ u bravu, zatvoren je iliti ne radi više. Ova specijalizirana prodavaonica s vrhunskom ponudom i uslužnim osobljem u kojoj se nalazilo preko 5000 artikala svih svjetski poznatih proizvođača tehničke robe (bijela tehnika, audio i video oprema, mali kućanski aparati, informatika, grijevni i rashladni program, odjel kućanstva) morala je, za sada bez službeno saopćenih razloga, zatvoriti svoja vrata Brođanima koji su ovdje nabavljali ili namjeravli nabavljati kućna i osobna pomagala „na struju“.

 

 

Konikom je samo još jedna poslovna  žrtva recesije i osiromašenja većine građana koji bi samo htjeli živjeti od svog rada i za koje, izgleda, nema nade u državi koja se ljulja, u ovom razdoblju, vođena/vožena od strane socijaldemokratskih vozača. Doda li se tužnoj priči lokacija - Slavonski Brod - dobije se snažan utisak besperspektivnosti i nenaziranja izlaza. Tako ovaj grad, uvrstimo li i ovu svježu priču o neuspjehu življenja i poslovanja u njemu, pokazuje opadanje svoje potentnosti, mizerabilno lice koje svojim nepoduzimanjem poduzetništvu izvlači tepih ispod nogu. Stvari trebaju doći do razine propadanja kao što je počela propadati gradska tržnica, pa da se nešto radikalno ne poduzme.

 

 

Prostor ipak ostaje (u) Brodu. Možda se samo prenamjenjuje? Možda vlasnik ima neke lude planove u našem obećavajućem gradu? Ne znamo. Međutim, ne bi nas začudilo da ga turistički pregaoci Županije i Grada u međuvremenu uvrste u popis turističkih atrakcija, kao nezaobilaznu  postaju za edukaciju i razonodu koju silni turisti iz Francuske, Estonije, Moldavije, Mađarske i Albanije svakako trebaju pogledati kao primjer djelovanja razarajućih sila domaćeg kapitalizma.