Kuma nije dugme, zna to dobro gospođa Obradović, te je pristala biti kolateralnom žrtvom, jer da nije bilo prometne nezgode koju je izazvala ministrica Žalac, njezini grijesi nikada ne bi izašli na svjetlo dana i ona bi i dan-danas bila ugledna članica HDZ-a


Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a! Na tu tešku pokoru do nedavno široj javnosti nepoznata osoba odlučila se nakon što je lijepo zamoljena da to učini ili, kao što je to formulirao predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić, »pozvali smo je da to učini i ona je to učinila zbog nanošenja štete ugledu stranke«.

Kuma nije dugme, zna to dobro gospođa Obradović, te je pristala biti kolateralnom žrtvom, jer da nije bilo prometne nezgode koju je izazvala ministrica Žalac, njezini grijesi nikada ne bi izašli na svjetlo dana i ona bi i dan-danas bila ugledna članica HDZ-a.

Podsjetimo, javnost se za kumske veze Obradović i Žalac zainteresirala zbog prometne nesreće koju je gospođa Marijana skrivila 30. prosinca 2018., kada je u pijanom stanju, s 1,34 promila alkohola u krivi, svojim automobilom VW golf, u kojem je vozila i dvoje svoje malodobne djece, naletjela na pješakinju Nataliju Baričević, koja se kretala nogostupom.

Nakon nesreće kuma ministrice Žalac pobjegla je s mjesta događaja ostavivši teško ozlijeđenu pješakinju, a policija ju je pronašla zahvaljujući prometnoj tablici koja je otpala s njezinog automobila.

Novinar Telegrama Drago Hedl otkrio je da to nije bila jedina prometna nesreća u kojoj je sudjelovala Marijana Obradović odnosno da je »u mjestu Vidovci, sedam kilometara jugozapadno od Jakšića, u kojem živi, 11. rujna 2017. također izazvala prometnu nesreću i također je bila u alkoholiziranom stanju. Tada je u krvi imala 1,7 promila alkohola. I tada, kao i u posljednjoj nesreći pobjegla je s mjesta događaja.

Nasreću, ta je nezgoda imala samo materijalnu štetu.« Unatoč svemu tome, policija je protiv kume ministrice Žalac podnijela tek prekršajnu, a ne kaznenu prijavu, da bi se nakon novinarskog upita 20. ožujka u cijelu priču uključilo Državno odvjetništvo.

Marijana Obradović nije u svojoj političkoj karijeri dogurala tako visoko kao kuma Gabrijela Žalac, ali je bila na listi HDZ-a na prošlim lokalnim izborima za skupštinu Požeško-slavonske Županije. Listu je nosio još uvijek aktualni župan Alojz Tomašević koji je HDZ napustio zbog obiteljskog nasilja, a odmah iza njega našao se Franjo Lucić, aktualni saborski zastupnik HDZ-a, koji je morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a u Požegi zbog pokušaja podmićivanja novinara, i to upravo jednog od najuglednijih u Hrvatskoj, Drage Hedla!

Nije se Marijana Obradović pokajala zbog toga što je pobjegla s mjesta nesreće, niti joj je proradila savjest zato što nije pomogla unesrećenoj ženi, baš kao što zbog moralnih razloga nisu odstupili ni Alojz Tomašević i Franjo Lucić.

Da ministrica Žalac nije uzrokovala prometnu nezgodu u kojoj je stradalo dijete, a već drugo jutro pohitala dokazati koliko joj je kumstvo važno, Marijana Obradović bila bi još uvijek članica HDZ-a, sa svim privilegijama koje članska iskaznica nosi. Da njezini grijesi nisu postali javni, možda bi bila kandidatkinja HDZ-a i na nekim budućim izborima. Ovako je zbog sramoćenja stranke, sama sebe morala iz nje isključiti, kako to već omerta i nalaže.

Oni koji ne poštuju zakone, priznaju samo sud svoje partije.

novilist