Investicije će pokrenuti ekonomiju i omogućuti novo zapošljavanje. To svi želimo. Pitanje je samo kakvi nam investitori trebaju, hoće li od investicija doista društvo imati koristi, ljudi koji rade ili možda špekulanti i poslodavci upitne reputacije?

Vijest o otvaranju mega projekta u Slatini, u koji Malezijci  zajedno s poduzetnikom Marinkom Mikulićem vlasnikom PAN grupe ulažu 320 milijuna eura pobudila je veliki nteres javnosti, ali otvorila je i niz pitanja.
Ne želimo dovoditi u pitanje ljude iz daleke Azije kojima nije problem uložiti sredstva u Hrvatsku. Takvih nam ulagača treba, međutim za Hrvatste laburiste nameće se jedno veoma važno pitanje - može li baš svaki naš poslodavac biti "veliki" investitor? Ili možda treba za početak vidjeti kako taj poslodavac plaća svoje radnike?

Za vrijeme akcije Pitajte vladu u sandučić nam je ubačena Izjava o suglasnosti za radnike PAN trgovina d.o.o. Đakovo koji su dužnici, a vjerovnik je navedena tvrtka na iznos od 4500,00 kuna. Radi se o tome da su radnicima PAN-a plaće redovito isplaćivane za pretprošli mjesec, pa su uvedene kreditne kartice, za koje su radnici mogli u svojoj trgovini kupiti namirnice za svoje potrebe u iznosu dvije plaće . Tako su radnici ostali " dužni " svome poslodavcu ?  Na kraju je to postala praksa.
U travnju 2012 Udruga malih dioničara Trgoprometa Đakovo koja je zapošljavala u 100 poslovnih jedinica 550 zaposlenih, ponovo pokreću sudsku tužbu protiv sadašnjeg vlasnika Marinka Mikulića i  PAN grupe zbog nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji (po riječima predsjednika udruge Nikole Klemena kaznena prijava koja je podnešena prije 10 godina bila je u ladici dvije godine kako bi ušla u zastaru).
22.9.2012. u Glasu Slavonije objavljen je tekst u kojem grupa radnika dolazi do zaostalih plaća i drugih potraživanja tako što su 8. kolovoza 2012. predali zahtjev Trgovačkom sudu u Osijeku prijedlog za otvaranje stečaja nad PAN trgovinom.
PAN industrija ( u stečaju) je na listi poreznih dužnika s 142 857 348,74 kune na zavidnom trećem mjestu po dugu.
Nemamo ništa protiv investicija , ali to bi mogle samo tvrtke koje poštuju i podmire svoje obveze, prvenstveno prema svojim radnicima.

Za podružnicu Brodsko -posavske županije
Predsjednik :  Zoran Popović