U subotu, 8. prosinca, Podružnica Brodsko-posavske županije Hrvatskih laburista – Stranka rada otvorila je svoj ureda  Poslovnom centru Tržnice, Štampareva bb u Slavonskom Brodu, na prvom katu.

Predstavnike medija pozdravio je Zoran Popović, predsjednik podružnice. Ukratko ih je upoznao s aktivnostima podružnice tijekom protekle godine.

 
                                                                                                                                                                                                                                        Laburisti  s područja naše županije, ušli su u 2012. godinu s 98 članova na području BP županije, tek osnovanim trećim ogrankom Sibinj u. Sam početak godine počeo je osnivanjem podružnice Brodsko-posavske županije, te izborom novog predsjednika i proširenjem izvršnog odbora ogranka Slavonski Brod.

 

 

18. siječnja 2012. osnovana je podružnica Hrvatskih laburista-Stranke rada Brodsko-posavske županije i donijet je program rada za naredni period koji je objavljen u svim lokalnim medijima.
8. veljače 2012 održana je svečana sjednica ogranka Slavonski Brod povodom prve godine i s izvještajem o dotadašnjem radu , a od tada se nastavlja kontinuiran rad na terenu.
Naravno da su odrađene sve akcije nacionalnog karaktera, prije svega :

 

- Pitajte vladu - održanu u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Sibinju te u općini Vrpolje u kojoj nismo ni imali ogranak. Prikupljeno je gotovo dvjestotinjak pitanja koja su upućena u  Zagreb.
- Knjiga žalbi - provedena na više lokacija u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški , koja je u Broda dala i prvi konkretan rezultat -uvođenje besplatnog telefona za građane.
- Potrubi protiv poreza... - privedena u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Vrpolju.
Osim navedenih odrađena je akcija na pružnom prijelazu Lužani -Malino na poziv članova stranke iz općina Oriovac i Brodski Stupnik koja je također djelovala pozitivno, jer je rampa postavljena.

 

Ogranak Nova Gradiška reagirao je na neučinkovitost Gradskog vijeća, na primjedbe na izmjene ZOR-a, te organizirao druženje na Strmcu.

 

Ogranak Slavonski Brod i podružnica Brodsko-posavske županije više puta su u javnosti ukazivale na probleme koji muče naše sugrađane: od isplate plaće u bonovima (Pan), poskupljenje plina, struje , grijanja, onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu (gdje smo zadužili saborskog zastupnika Mladena Novaka da pismeno zatraži odgovor Vlade) pa sve do problema nejednakih uvjeta najma prostora za političke stranke u Slavonskom Brodu. Isto tako jedina smo stranka koja se osvrnula na prvih sto dana nove uprave Đure Đakovića.

 Ogranak Vrpolje je već na početku rada upozorio na problem Sušionice u Vrpolju.

 

Uz konstantan rad na terenu paralelno se vodila i edukacija članova za predstojeće izbore (dvije edukacije odrađene su u Slavonskom Brodu).

Razgovore smo vodili i s udrugama građana.

 

Postali smo prepoznatljivi i prisutniji nego ranije u medijima koji sada redovno prate naše aktivnosti.

 

Broj članova na nivou županije konstantno je rastaao i dosegnuo je brojku od 151 člana organiziranih u četiri ogranka; vrlo skoro očekujemo osnivanje u Cerniku..

Pri kraju godine ove godine organizirat ćemo akciju "Žito za građane" .

 

Otvaranjem ureda bit ćemo u mogućnosti građanima pružiti puno više.                                                                                                                                                                                                Hvala vam na suradnji