U protekla dva tjedna Hrvatski laburisti proveli su u cijeloj Hrvatskoj terensku akciju pod nazivom " Pitajte Vladu".

 

Mi , brodski laburisti izuzetno smo zadovoljni akcijom koja je u našem gradu provedena na tri lokacije: Osječka ulica, kod bolnice i na Gradskoj tržnici.Građani su postavljali pitanja najčešće ministrima Čačiću i Liniću, ministrici Opačić i premijeru Milanoviću,što i ne čudi jer su to najeksponiranije osobe u Vladi, a ministrica Opačić pokriva probleme koji su na žalost u našem kraju izuzetno zastupljeni. Velike zamjerke su upućene na poskupljenja, ali i na sporost, tromost, nezainteresiranost u rješavanju bitnih problema.
Ne treba ići dalje nego samo navesti primjer da smo se s našim projektom deset dana prije objave u medije najavili  županu i gradolnačelniku i da do današnjeg dana nismo dobili poziv na razgovor. Željeli smo ih upoznati s našim viđenjem rješavanja problema prije izlaska u javnost, ali da smo ih čekali ni danas taj projekt ne bi ugledao svjetlo dana.

Orlando Nađ,  predsjednik brodskog ogranka


Od građana koji su postavljali pitanja upoznati smo s problemima koji su izuzetno aktualni u našoj sredini. Građani traže odgovore na pitanja o skupom najmu porezne uprave, neisplati plaća , odnosno isplati na kartice u Pan-u, na broj zaposlenih pravnika u Vodovodu i još mnogo njih? Još čekamo i ostala pitanja iz Nove Gradiške, Sibinja , Vrpolja pa ćemo sve proslijediti našim saborskim zastupnicima, a neka pitanja postavit ćemo i gradskim čelnicima.

Zoran Popović, predsjednik brodsko-posavskih laburista