Nakon objave teksta Kokošari, kolumniste Ladislava Babića, na e-mail adresu urednika  SBPeriskopa stiglo je reagiranje/ispravak prozvanog Marijana Grakalića, urednika portala Radio gornji grad. Prenosimo ga u cijelosti.

Poštovani gospodine

Molio bih da objavite ispravak glede pisanja gospodina Babića u tekstu Kokošari a Koji o tome iznosi vlastite i tuđe pretpostavke koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću

1. Gornjogradski književni festival kao i portal Radio Gornji grad posve neovisan od bilo kojeg Ministarstva pa tako i od Ministarstva kulture RH od kojeg nikada nisu dobili niti jednu jedinu lipu.

2. Festival se samofinancira, a rade ga i podržavaju pisci Za pisce i njihovi prijatelji.

3. Ladislav Babić je sam poslao svoje radove na natječaj od kojih je jedan prihvaćen.

4. Za Azur kao izdavača priredio sam kao urednik  još 90-te Manolićevu biografiju koju mi jedanima diktirao u njegovom uredu, no to nije imalo veze s bilo čim što se sada navodi pod krinkom njegovog autoriteta. Dapače, ona je bila zamišljena kao jedan pledoaje o osamostaljenju Hrvatske, a izlazak se nije dogodio jer sam otišao u rat kao hrvatski vojnik pa se čekalo, a onda su došle i kasnijih trzavice u  HDZ-u. Naravno da nikad ne bih ikada pristao da zbog ucjene moje autorske radove pripisujem nekom drugom iz naše obavještajne mafije kojem zbog različitih razloga trebaju ekspertize. Javnost  će dakako to lako ocijeniti jer je stvarno gnjusno da te blate pod tuđim autoritetom bez ikakva argumenta no s mnogo mistifikacija.

Kad ćemo imati neki agroperadarski festival onda ćemo 0pet veoma rado ugostiti i gospodina Babića.

 

S poštovanjem

Marijan Grakalić

Za Gornjogradski književni festivali Radio gornji grad, Zagreb

 

Ističemo da će SBPeriskop sutra, 28. lipnja, objaviti Babićev odgovor.