Priznali su da njihova hrana ipak u određenim uvjetima trune, a netruljenje objašnjavaju isušivanjem proizvoda prilikom pečenja...
Mnogi su pokušali objasniti zašto se hamburgeri iz popularnog lanca brze hrane ne kvare, no na inzistiranje jednog Kanađanina, uprava McDonald'sa objelodanila je njihov službeni odgovor.

- Mikrobi koji uzrokuju truljenje su slični nama, odnosno i oni trebaju vodu, nutrijente, toplinu i vrijeme za rast i razvoj. Ako ne postoji jedan ili više spomenutih elemenata, tada mikrobi ne mogu rasti i uzrokovati truljenje.

Hamburgeri, prema njihovim zaključcima, gube vodu u procesu pečenja, baš kao i peciva, pa objašnjavjau da cijeli hamburger staje bez vode i vlage, što onemogućuje započinjanje procesa truljenja.

- Kada ih primjerice ostavite otvorene u prostoriji, oni i dalje gube vodu. Stoga, u nedostatku vlažnosti, hamburger se jednostavno isuši i ne istrune - stoji u priopćenju na službenim stranicama McDonaldsa, a prenosi Business Insider.

Da se hamburger može pokvariti jedino u zatvorenoj plastičnoj foliji pak mnogi znanstvenici osporavaju i tvrde da su njihove namirnice vjerojatno prepune aditiva i kojekakvih drugih supstanci što omogućavaju produljeni rok trajanja, a zasigurno nisu dobre za zdravlje ljudskog organizma.

 

Izvor: www.poslovni.hr