Čini se da na pozornici svjetskog političkog kazališta, kojeg Zapad vrlo uspješno pretvara u teatar apsurda, dolazi trenutak kada glumci odbacuju svoje prilično surove maske. Sve je postalo očito nakon svjedočenja bivšeg direktora CIA-e, Mikea Pompea , koji se priprema preuzeti čelno mjesto ureda američkog State Departmenta.

Mike Pompeo vjeruje da je prošlo vrijeme “mekane politike” Sjedinjenih Država prema Rusiji. Očigledno to moramo shvatiti tako da će Washington sada u odnosu prema Rusiji poduzeti najstrože mjere.

Zbog tih strašnih izjava o Rusiji su se mnogi zabrinuli i zatvorili oči od užasa, jer izjava Pompea znači da sada nećemo gledati samo u Siriju, nego na cijeli svijet. U međuvremenu, Washington, koji uživa u svom sramotnom napadu na Siriju, pokušava uvjeriti sebe i svoje saveznike u veliku osvojenu pobjedu.

“Pobjeda” je stvarno bila “veličanstvena”, takva da su ruski protuzračni sustavi nisu ni bili uključeni, a sve je odradila sirijska protuzračna obrana koja je sa sovjetskom tehnologijom od prije 30 godina, iako nadograđenom, presrela više od 70% “pametnih” i iznimno skupih projektila, kojima se na Twitteru hvalio američki polupredsjednik Donald Trump.

Nije čak ni problem što su psiholozi diljem svijeta upalili alarm zbog stanja Donalda Trumpa u kojeg je primjetna sve veća tinejdžerska okrutnost, koja dovodi do zločina koji su posljedica prekomjernog igranja računalnih igara. Prilično je zabrinjavajuće da je u takvom stanju čovjek koji je glavni zapovjednik najveće vojske na svijetu i koji želi očuvati i ojačati američku globalnu hegemoniju.

Jedina stvar koja smiruje jest skrb za američke “pametne” projektile koji koštaju skoro dva milijuna dolara i iznad svakog objekta osjete “ruski duh”. Preciznost im je ista kao i Trumpovo hvalisanje na Twitteru.

Kao što sami za sebe kažu, Amerikanci su “izuzetna nacija”, stoga nema smisla s njima izravno kontaktirati, što razumiju i u Washingtonu.

Mediji su objavili informacije da je Trump htio bombardirati čak i ruske i iranske ciljeve, ali ga njegov ministar obrane uspio od toga odvratiti. No, to nije bio bilo tko, nego James Mattis, koji je dobio nadimak “Mad Dog” kada je rekao “da je zabavno pucati na tuđe momke”.

Ispada da “ludi pas” ipak nije tako “bijesan” i da dva puta promisli prije nekog ugrize.

Ali kako će se onda boriti protiv Rusija? Kako zamijeniti “mekanu politiku” s nečim drugim? Uostalom, Rusija nije ni Miloševićeva “Jugoslavija”, ni Libija, niti može biti Irak ili Sirija.

Ovdje se moramo vratiti na početak. Naime, Mike Pompeo je iznio genijalnu ideju. Naime, nove sankcije protiv Moskve, protjerivanje diplomata, jačanje nuklearne sile američke vojske, sve je to dobro, ali nije dovoljno. Novi čelnik State Departmenta je predložio da SAD i dalje “naoružavaju hrabre mladiće koji se opiru ruskom ekspanzionizmu u Ukrajini i Gruziji”. Pompeo može biti opasan, ali je kao direktor CIA-e dobro upoznao Ruse i kako se bore. No, poslušajmo njegovu izjavu o Rusiji koju je 11. travnja dao u izlaganju pred američkim Kongresom.


Američki kongres

FOTO: Američki kongres
Rusija i dalje djeluje agresivno, što joj je omogućeno godinama naše mekane politike prema agresiji. To je sada gotovo. Popis akcija ove administracije da Vladimir Putin plati cijenu je dug. Obnavljamo našu ionako jaku vojsku i jačamo svoje nuklearno zastrašivanje. Nametnuli smo teške sankcije i protjerali više ruskih diplomata i obavještajnih časnika iz Sjedinjenih Država nego u bilo koje vrijeme od kraja Hladnog rata. Naoružavamo hrabre mlade ljude i žene koji se opiru ruskom ekspanzionizmu u Ukrajini i Gruziji. Ovaj popis je dulji i siguran sam da ću danas imati priliku da ga proširim. Akcije ove administracije jasno pokazuju da je strategija nacionalne sigurnosti predsjednika Trumpa Rusiju s pravom prepoznala kao opasnost za našu zemlju. Naši diplomatski napori s Rusijom bit će izazovni, ali se, kao i sve prijašnje konfrontacije s Moskvom, moraju nastaviti”, rekao je Mike Pompeo.

Po njemu je mali vojni kontingent u Siriji radikalno promijenio situaciju na terenu u kratkom vremenu. Naravno, žrtve su sve bile Kurdi.

Dakle, obzirom da Mike Pompeo zna političku cijenu koja se plaća za slanje mladih Amerikanaca u klaonicu, sjetio se da postoje Ukrajina i Gruzija. Posao više nego lagan. Odabrati ih dovoljno, gurnuti im američko oružje u ruke i pustiti ih da se bore protiv Rusa. Osim toga, ovo je i unosno, jer će to oružje platiti njihove vlade.

Na ovu izjavu su gruzijske i ukrajinske vlasti trebale prosvjedovati i pitati Washington: “Koliko ćete naših dečki koristiti kao topovsko meso?”. Ali Tbilisi i Kijev su reagirali potpuno drugačije. reakciju. Zastupnik parlamentarne većine Gruzije Zviad Kvachantiradze je istaknuo “kako bi se Tbilisi trebao radovati američkoj strateškoj politici prema Gruziji”.

“Ova izjava ukazuje na to da američka strateška politika prema Gruziji ostaje nepromijenjena i moramo se radovati tome. Mislim da je sve već unaprijed dogovoreno između naših zemalja. Naši odnosi su regulirani kroz niz obvezujućih dokumenata, uključujući najvažniji, Povelju o strateškom partnerstvu. Mislim da smo u odnosima s SAD-om na dobrom putu”, rekao je Zviad Kvachantiradze.

Možda,… ali možda, gruzijski narod napokon shvati istinsku vrijednost ovakvih političara, koji se u svim slučajevima prodaju za 30 srebrnih novčića, ali na frontu šalju mlade iz drugih obitelji, dok se njihova djeca uglavnom skrivaju po inozemstvu.

Ljudi u Gruziji i Ukrajini moraju shvatiti da su za Pompea obično topovsko meso koje će puniti kovčege na kojima neće biti američke zastave. Takvi političari te dvije zemlje guraju u ponor, a politička farsa koju igra vladajuća elita Zapada može završiti ne samo krvavom tragedijom, već globalnom katastrofom.

Američki vojnik i sin

Danas, tko je imalo iskren i otvoren, progovorit će o degradaciji zapadne političke elite. Naravno, u tu skupinu ne spadaju plaćenici režimskih medija. Jasno je da korumpirani političari nemaju pojma što se pokušava učiniti. Sjedinjene Države sve više počinju nalikovati na dinosaura, čiju divovsku snagu mišića prati sićušan mozak.

Kada bi SAD imale barem minimalnu sposobnost analiziranja, davno bi u Washingtonu shvatili da je vojni pritisak na ruski narod, koji danas vođu pronašao u osobi Vladimira Putina, besmislen i krajnje opasan posao, prvenstveno za Zapad. Rusiju se može pritiskati do određene granice, ali ne i na neodređeno vrijeme i što je više pritišću, nailazit će na veći otpor. Ako krene u suprotnom smjeru, kretat će se gazeći sve što joj je na putu. Barem je tako bilo u ranijim ratnim pohodima na Rusiju.

Stoga se Pompeo i ogradio. Mladi i hrabri mladići i djevojke Gruzije i Ukrajine će se boriti protiv Rusije, a ako dođe do kontranapada reći će da je to bila odluka Kijeva i Tbilisija.

Svi ti pokušaji vrijeđanja i ponižavanja Rusije samo konsolidiraju i ujedinjuju ruski narod. Pa što onda Zapad želi? U svojoj želji da zauzme ogromna prostranstva Rusije je na kraju upalio alarm koji zvoni sloganom “Za domovinu”. Nema sumnje da Zapad ne može učiniti ništa, kao što je već bio pod Napoleonom i Hitlerom.

VIDEO – Jedna od najpopularnijih pjesama proteklih godina u Rusiji / “Za tebe, Majko Domovino!” (За тебя, Родина Мать!)Tim slavnim pobjedama su dali doprinos i Ukrajinci i Gruzijci, koji su u dijelovima te dvije zemlje tiha većina koja nema pravo glasa. I sada ih Mike Pompeo, uz radikalne nacionaliste i neonaciste, pokušava naoružati i gurnuti protiv Rusije. Ukrajinci i Gruzijci su često bili mali pijuni u velikoj igri. Čak i ako političke “elite” ove dvije zemlje ne mare za njihove živote, ipak se treba nadati da sinovi i kćeri Ukrajine i Gruzije neće biti topovsko meso Mikea Pompea u američkom ratu protiv Rusije, koji je, iako ne službeno, već objavljen.

Svjedočenje Mikea Pompea pred američkim kongresom od 11. travnja: White House Briefings

 

logično