Sprdnja s dodjelom Nobelove nagrade za mir dogodila se i ove godine. Tim se prestižnim priznanjem, naime, tko zna zbog čega „okitila“ Europska unija. S obzirom da je vjenčanje princa Williama i Kate Middleton u medijima popraćeno kao vrlo važan događaj za čovječanstvo, prosto je nevjerojatno da mladenci nisu dobili nagradu za mir. No, nije isključeno da će se ta nepravda ispraviti kad navedeni par dobije dijete. Dosta je još potencijalnih laureata te „mirotvorne kolajne“ - Lady Gaga, Chuck Norris ili Paris Hilton, a Lijepa naša bi mogla kandidirati Modnog Mačka, Ž. Keruma ili SeverinuSprdnja s dodjelom Nobelove nagrade za mir dogodila se i ove godine. Tim se prestižnim priznanjem, naime, tko zna zbog čega „okitila“ Europska unija. Pokazatelj mirotvorstva EU-a je, između ostalog, ratobornost njenih političara vezano za građanske ratove u Libiji i Siriji, prijetnju Iranu… A možda je Nobela „Uniji“ priskrbilo to što je gotovo polovica država - članica pred bankrotom?


Detalj sa svečane dodjele nagrade EU mirotvorcima (SCREENSHOT: YouTube)


Slijedom svega navedenog za očekivati je da će sljedeće godine ovo mirotvorno „znamenje“ dobiti Sjedinjene Američke Države. „Preporuke“ za to su im „do zuba“ naoružano stanovništvo, masakri po školama, sveučilištima i drugim institucijama, kao i vođenje ratova diljem svijeta, ubijanje iračkih, afganistanskih … civila „za njihovo dobro“. Čudno je da čelni čovjek SAD-a Barack Obama i ove godine nije „zaradio“ „Nobela“ jer je ponovno pobijedio na tamošnjim predsjedničkim izborima, koji su poltronskoj Europi bili gotovo važniji nego samoj Americi.

KAD JE NOBEL BIO NOBEL: Život i smrt Martina Luthera Kinga

I u Hrvatskoj je tom događaju posvećena, praktično, veća pozornost nego domaćim izborima. To i ne treba čuditi ako se zna da su (u prošlosti i sadašnjosti) hrvatski predsjednici, premijeri, šefovi diplomacija ili predstavnici u UN-u po svoje mišljenje nerijetko odlazili u Washington.


Začuđujuće je da ovi mladenci nisu dobili nagradu (FOTO: lifesablog.ca)


Navedimo, dalje, kako je i vjenčanje britanskog princa Williama i Kate Middleton u svjetskim medijima bilo popraćeno kao vrlo važan događaj za povijest čovječanstva pa je prosto nevjerojatno da te godine navedenim mladencima nije pripala Nobelova nagradu za mir. No, nije isključeno da će ta nepravda ipak biti ispravljena nakon što navedeni par dobije dijete.

Dosta je još potencijalnih laureata te „mirotvorne kolajne“, a među njima su, svakako, Lady Gaga, Chuck Norris, Paris Hilton … Mogla bi i Lijepa naša „kandidirati“, na primjer, Simonu Šajn (ex Gotovac), Modnog Mačka, Željka Keruma, Severinu … Hoće li oni „proći“ – ne zna se, a u svakom slučaju su tu nagradu zaslužili isto koliko i, na primjer, Martti Ahtisaari, finski diplomat koji je postao svjetski mirotvorac No.1, vodeći pregovore predstavnika Srba i kosovskih Albanaca – u korist albanske strane.


Možda da Lijepa naša predloži Severinu, jer i svaka njena životna dionica, sudeći po medijima, vrlo je važan događaj za povijest čovječanstva (FOTO: Lupiga.Com)


„Nobela“ su, podsjetimo, svojevremeno dobili i tadašnji palestinski vođa Yasser Arafat, te izraelski dužnosnici Shimon Peres i Yitzhak Rabin za uspostavljanje mira na tom području. Taj je „mir“, inače, prouzročio tisuće žrtava palestinskog terorizma i (pogotovo) izraelskog genocida nad Palestincima.

Dodajmo svemu ovome, na kraju, kako je glumac Dragomir Bojanić – Gidra u Žikinoj dinastiji „provalio“: „Noblesova nagrada“. Tom je duhovitom izjavom, zapravo, pogodio „u sridu“.

 

Izbor: Lupiga