Hrvatski laburisti poručuju odgovornima u HŽ-u da umjesto podizanja direktorskih plaća, podignu konačno rampu na pružnom prijelazu kod Malina (Lužani) i tako spase nečiji život. 

Na trogodišnjicu tragedije u Rudinama Laburisti Brodsko-posavske županije iz općina Oriovac  i Brodski Stupnik održali su presicu na prijelazu Lužani-Malino. Upozorili su na nedopustivu indolenciju odgovornih za sigurnost putnika i prolaznika na pružnom prijelazu kod Malina koji još uvijek, unatoč stradalima, nema rampu.  Svi vlakovi koji prolaze, bez obzira jesu li putnički, brzi ili IC, moraju stati u Lužanima, kako bi se izbjegla moguća tragedija. Umjesto da automobili čekaju prolazak vlaka, u ovom slučaju vlak stoji i čeka prolazak automobila.  Dok nema rampe, ovo je možda bizarno, ali očito jedino rješenje.

Predsjednik podružnice Brodsko-posavske županije, Zoran Popović, podsjetio je da su Laburisti i prije pet mjeseci upozoravali na isti problem i od tada se nije ništa promijenilo.  "Upozoravat ćemo javnost i odgovorne, dok nekome ne svane,  kako se nikome ne bi ponovila tragedija na ovom prijelazu", rekao je.

Inga Aladrović, također članica Hrvatskih laburista i članica Udruge žena Malino, istaknula je da će Udruga  rado sudjelovati u organiziranju pomoći za nabavku rampe, ako to sam HŽ nije u mogućnosti.

Laburisti su svoje obraćanje javnosti iskoristili i da upozore i na stanje u HŽ-u. Smatraju da je posve neprimjereno podizati direktorske plaće plaće 5- 37 % dok nema novca za popravak rampe i dok se radnicima HŽ-a dijele otkazi. Podsjećaju i da se 80-tih godina putovalo se iz Slavonskog Broda u Zagreb poslovnim vlakom za 1sat i 50 minuta, a danas najbrži vlak do Zagreba vozi 2 sata i 30 minuta.
I taj podatak ukazuje na niz anomalija i na  stvarno stanje u HŽ-u.