Dana 19. prosinca 2014. proveo sam zanimljiva dva sata u Centru mladih u Slavonskom Brodu na tribini udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) i Sindikat metalaca Hrvatske : "Širenje područja suradnje: udruge i sindikati u zajedničkoj borbi za javni interes".

Kako je i najavljeno, gosti odnosno uvodničari tribine, odradili su svoj dio posla, od Antuna štivića, Darka Marasa, Ane Vračar koji su ukratko iznijeli probleme , aktivnosti i način suradnje udruga i sindikata, koji je kulminirao na posljednjem potpisivanju građana za referendum protiv monetizacije cesta. Antun Štivić je posebno naglasio kako nam nitko ništa neće pokloniti, nego se za sve moramo sami izboriti. To su potvrdili Ana Vračar i Darko Maras , naročito naglašavajući veliki potencijal suradnje.

Ipak, naročito sam ostao impresioniran našom mladom sugrađankom Domenikom Benak koja je u kratkom, ali zato veoma nadahnutom govoru, objasnila događaje oko štrajka srednjoškolaca Srednje medicinske škole. Nevjerojatna je ta jednostavnost naših mladih sugrađana koji su znali što ne valja i pokušali ispraviti na jedini način koji im je još preostao. Znali su da im molbe , primjedbe i pisma ne mogu pomoći i odlučili su se za tada neuobičajeni način za srednjoškolce izraziti svoje stavove, i uspjeli su se izboriti za svoja prava.

Ovim putem bih još jednom zahvalio Domeniki i njenim kolegicama i kolegama što su nam pokazali kako se bori za svoja prava.

Nakon toga razvila se zanimljiva diskusija, koja se odužila pa je prebačena na neformalniju lokaciju.