U konkurenciji za najšuškavijeg gradonačelnika u Hrvatskoj prvi čovjek Slavonskog Broda Mirko Duspara, zauzeo je mjesto viceprvaka. Međutim, s ovom činjenicom nikako se ne mogu složiti njegove pristaše koji će, kako smo saznali, iz Tvrdjave odnosno Zamka organizirati prosvjedni mimohod na najljepošem trgu najljepšeg kontinentalnog grada. Naime, ožalošćeni su i nezadovoljni. I ne samo oni, nego i svi građani koji vole svoj grad i gradonačelnika, kako se to kaže, više od sebe (i svojih obitelji) zbog toga što je dr. Duspara tek drugi po visini plaće, jer ga je pretekao Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika.

Također, saznali smo da se u kafiću unutar zidina Tvrdjave, kolokvijalno nazvanom Kod Duspravaša, već pišu parole koje će razočarani Brođani nositi i ujedno pokazivati za lokalnu dalekovidnicu kako bi ih mogli vidjeti i svi oni koji ne mogu osobno doći i iskazati svoje nezadovoljstvo. U prometnoj policiji pribojavaju se nemira, jer sve može izmaknuti kontroli, očekuju prometne zastoje, a svim silama će osujećivati pokušaje bacanja brojnih automobila s dubrovačkim registracijama u Savu, jer šok i nevjerica ne prestaju i mogu se manifestirati violentno.

Čujemo da se po svim kafićima rogobori i govori:“ Pa ovo s Dusparinim drugim mjestom gore je po naš ponos od ispadanja iz kvalifikacija na nogometnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu“. O kakvoj i kolikoj se podršci gradonačelniku radi govori i dirljiva vijest da će se prosvjednicima pridružiti brojni turisti iz Ontarija, iz nekoliko mjesta uz Bajkalsko jezero i Viktorijine slapove, iz bliske nam Anadolije, iz Škotske i Angole. Ne treba zaboraviti ni djecu i njihove nastavnike, dobre plivače iz Voćina.

Kako će sve završiti, to samo gradonačelnik zna. Možda usliši gorljive molbe tzv. običnih ljudi, domaćica, nezaposlenih mladih i svih ostalih koji u visini plaće gradskog oca vide i svoj uspjeh? Možda si poveća plaću na 22 000 kuna i izbije na prvo mjesto?! A nedomoljubnoj manjini kritičara koji smiruju strasti i kojima nisu jasni ovi odnošaji s pukom, već odgovaraju prosvjednici: „kakve veze ima velika plaća gradonačelnika s malom pozicijom grada u državi?

Obveza je medija, pa i ovog, da redovito izvještavaju s naličja mjesta, pa će tako biti i u ovom dramatičnom slučaju.
Sadržaj parola koje će se prosvjednici željni socijalne pravde nositi po korzu i okolnim ulicama:

TURIZAM DUBROVNIKA NIJE NI PO ČEMU RAVAN BRODSKOM  A NJIHOV ANDRO IMA VEĆU PLAĆU OD NAŠEG MIRKA.

MI SMO DUSPARINI DUSPARA JE NAŠ
HOĆEMO DA IMA VEĆU PLAĆU BAŠ !


MIIII SMOO PRVACIIII, JER ON JE PRVAK !
JEDAN GRADONAČELNIK, JEDAN GRAD, JEDAN PUT
NJEGOV KORAK, NAŠA NADA, ZA NJEGA TRUD
SNAGA JE U PRAVAŠU, ČEKA KOLIKO TREBA
MEDIJI ZNAJU I PJEVAJU O NJEMU.

MIRKO NE PREDAJ SE POVEĆAJ SI PLAĆU JOŠ,
BANDIĆA, BALDASARA, OBERSNELA STRPAO SI U KOŠ !

sbperiskop