Vukšić je istaknuo da je Sara Bajlo Cindrić izabrana kao zamjenica, jer je napravila jedinstvenu akciju u Hrvatskoj - njezinom inicijativom po prvi puta u jesen bit će otvoreni vrtići za studentice majke.

Branko Vuksic i njegovi zamjenici Sara Bajlo Cindric i Ivan Maloca. Photo: Goran Stanzl/PIXSELLKandidat Hrvatskih laburista za zagrebačkog gradonačelnika Branko Vukšić najavio je danas da će uskoro detaljno predstaviti program u sklopu kojeg će razraditi ideju građana u vlasti i češćeg izlaska na referendume te predstaviti stručne analize kako zbrinuti problem otpada i kako Zagreb "više ne bi bio 'šator-grad'". "Predstavit ćemo jednu originalnu ideju, a to su građani u vlasti. Razradit ćemo na koji način Zagrepčani mogu odlučivati o tome što će se i kako u Zagrebu raditi", rekao je Vukšić na konferenciji za novinare. Dodao je da će u skladu s njihovim drukčijim pristupom vladavini, Zagreb imati prilike češće izlaziti na referendume.

Smatra da Zagreb ima preglomazan aparat te da ga treba preustrojiti. "Zagreb neće više biti šator-grad već srednjeeuropska metropola okrenuta kulturi, umjetnosti, novim tehnologijama i mladima", rekao je. Na novinarski upit vjeruje li u uspjeh na izborima, kazao je da uvažavaju sve suparnike, ali i sebe.

"Ne precjenjujemo niti potcjenjujemo nikoga. Bit će to zanimljiva utrka u kojoj nećemo biti statisti već ćemo zdušno sudjelovati", ustvrdio je Vukšić. Kao Vukšićevi zamjenici izabrani su Sara Bajlo Cindrić i Ivan Maloča.

Vukšić je istaknuo da je Sara Bajlo Cindrić izabrana kao zamjenica, jer je napravila jedinstvenu akciju u Hrvatskoj - njezinom inicijativom po prvi puta u jesen bit će otvoreni vrtići za studentice majke. "Ušla sam u politiku da bi pokazala mladima da budućnost ostaje na nama i da tu odgovornost moramo shvatiti ozbiljno i početi raditi na tome već danas, rekla je dvadesetpetogodišnja Bajlo Cindrić. Dodala je da Zagreb vidi kao središte koje će svoj potencijal pružiti mladim ljudima, te onima na socijalnoj margini o kojima nitko više ne brine.

Ustvrdivši da je naša audio vizualna industrija i medijska industrija "došla na niske grane tokom ovih godina", producent Ivan Maloča rekao je da imaju program kojim će "pokazati kako bi ta industrija trebala zaživjeti".

 

Izvor: Poslovni