U okviru službene web stranice Slavonskog Broda pozicionirana je i stranica gradonačelnika dr. Mirka Duspare.  S obzirom na važeće okolnosti na prvi pogled može se primjetiti da stranica nije ažurirana odnosno nije prilagođena trenutnom izvanstranačkom statusu Mirka Duspare. Podsjetimo da je Duspara u veljači 2012. godine isključen iz Hrvatske stranke prava. Iako su prošla dva mjeseca od isključenja, a kojem je prethodio Dusparin put po nizbrdici – od kritike postojećeg u HSP-u nakon katastrofalnih rezultata postignutim na izborima za Sabor, preko kandidature za predsjednika stranke, do zabrane ulaska u prostorije stranke i isključenja bez mogućnosti obrane – te su činjenice na stranici ignorirane. Netko tko bi bez rečenog predznanja pregledao stranicu gradonačelnika Mirka Duspare zaključio bi da se ništa od navedenog nije dogodilo odnosno da je gradonačelnik Broda još uvijek član Hrvatske stranke prava, čiji link (pod MOJA STRANKA), istaknimo usput, i dalje drži na svojoj stranici i kao dio vizalnog identiteta stranice. Naime, ako se skrola kroz kategoriju NOVOSTI, lako se primjeti solidno velika rupa u razdoblju od 5. siječnja do 31. ožujka. O svemu što se tada događalo na gradonačelnikovoj web stranici nema traga. Pretpostavljamo da će Mirko Duspara aktualnu stranicu uskoro dovesti u vezu sa stvarnim prilikama u kojima se našao. Do tada javnost će morati posjećivati postojeću tranzicijsku stranicu s rupom u memoriji.

 

Nije to jedino što su pažljiviji promatrači političkih (ne)prilika u gradu osrednjih kulturni, gospodarskih i političkih dometa uočili na stranici gradonačelnika. Svojevremeno je u dobrodošlici na svoj sajt gradonačelnik Mirko Duspara ,u skladu sa svojim plemenitim liječničkim pozivom, upravo dirljivo definirao posao oca grada: ... Ako volite svoj grad i ako Vam je temelj života obitelj onda ćete se lako suočiti sa nizom "malih, dječjih bolesti, pubertetskih situacija" i razmišljati kako da grad kao Vaša "druga obitelj" bude sigurna i zdrava.“ Dobrodošlica je izbrisana.

 

Inače, listajući dugoskrolajuću gradonačelnikovu stranicu, pod  kategorijom NOVOSTI uočavamo o čijoj je to sigurnosti i zdravlju skrbio brodski gradonačelnik i s čijim se „pubertetskim situacijama“ suočavao. Na puno više od sto zabilježenih „promjena“ odnosno registriranih gradonačelnikovih aktivnosti od početka do danas, javnost je upoznata s funkcioniranjem Mirka Duspare u vidu gradonačelnika iliti gradonačelnika u vidu Mirka Duspare. Dakle, gradonačelnik je opipavao bilo (i davao lijekove) u susretima sa sportašima, turističkim pregaocima, papom, pravašima, euroskepticima, učenicima, učiteljima, profesorima, svećenicima,  studentima, umirovljenicima, Romima, časnicima i vojnicima iz Domovinskog rata, policajcima, stranačkim kolegama, aktivistima čistog zraka, djecom i mamicama u rodilištu... Gradonačelnik Duspara polagao je vijence, otvarao izložbe, davao novac Udrugama, primao delegaciju iz Doboja, bio na Fišijadi i Florafestu, Katarinskom sajmu, ugošćavao kandidatkinje za mis, dijelio pakete korisnicima socijalnog programa, povezivao bajkovite gradove, održavao tiskovne konferencije, prisustvovao otvorenjiam izložbi, prisustvovao gradskim sjednicama poglavarstva i vijeća itd itd

 

A s kim nije bio i što nije radio? S kim se nije susretao, primao ih u svoj ured, kome nije išao u radne posjete? Nije se nijednom susreo s radnicima, seljacima, poduzetnicima, poduzećima, gospodarstvenicima, obrtima, proizvođačima... Nije išao u hale, informatičke urede, na polja, na željeznički kolodvor, proizvodne pogone. Nije bio s onima i kod onih koji stvaraju proizvode, koji uslužuju i plaćaju poreze, pune proračune, onima od kojih živi društvo i Grad. Sastajao se i dočekivao je samo one kojima je kao otac grada iz gradske zajedničke kase/kese nešto mogao udijeliti. Tako barem piše na njegovoj stranici.