Na portalu sbplus, sadržaj članka, naslovljen Božićno- Novogodišnji prijem za novinare, sažet je u slijedeću rečenicu: Povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, u Gradskoj upravi, primio je novinare i prigodno ih darivao.

Marx je napisao: Povijest se uvijek ponavlja dvaput; prvi put kao tragedija, drugi kao farsa. U brodskom slučaju oba puta kao farsa. Naime, novinari portala SBPeriskop, već tradicionalno, po drugi put otkad portal postoji, nisu dobili poziv, niti su se, shodno segregacijskoj odluci gradonačelnika dr. Mirka Duspare, pojavili na toplom prijemu. Tim povodom možemo konstatirati da je Dusparina ignorantska, samovoljna odluka, lišena elementarne kulture i socijalne pristojnosti, odluka čije razloge zna cijela brodska javnost - zapravo najveći kompliment koji mogu dobiti predstavnici nezavisnog novinarstva. Ne biti pozvan na novinarski dernek (s darivanjem) od strane čovjeka koji je suspendirao s posla vlastitog, gradskog novinara, takoreći kolegu prisutnih, predstavlja materijalni dokaz da je SBPeriskop na ispravnom putu otkrivanje istine o gradonačelnikovoj političkoj uskogrudnosti i odsutvu spremnosti za angažiranje svih Brođana kako bi se njihov grad izdigao iznad provincijalnih rezona shvaćanja političkog.

Naravno da se sbperiskopovci ne bi ni odazvali na prijem na kojem je prvi čovjek Slavonskog Broda, unatoč svečarskoj atmosferi, žestoko prozvan od strane objektivnih i kritički nastrojenih novinara koji su mu ravno u bebu skresali istinu koja najviše od svega tišti Brođane,to  kako je Brod skromno okićen u dane blagdana, i koji mu nisu ni spomenuli minorne gradske probleme kao što su: gradski promet, zagađenost zraka, propadanje obrta, nezaposlenost, korupcija kod zapošljavanja, stanje u zdravstvu, nepoštivanje zakona o pravu na informacije...  Ne bi se ni odazvali na skup koji umjesto međusobnog uvažavanja nudi njegovu parodičnost odnosno groteskno imitiranje.  Duspara se prisutnim predstavnicima brodske sedme sile zahvalio na dobroj suradnji, odnosno objektivnom i profesionalnom informiranju o događajima u gradu tijekom godine koja je na izmaku i zaželio neka se s takvom praksom nastavi i u Novoj 2014. godini.

Amen!