[caption id="attachment_152094" align="aligncenter" width="540"] Slavica Lemaić u Glini[/caption]

Jučer (4. 1,) smo bili u Glini. Odvezli grijalice, deke, higijenske potrepštine, odjeću, informacije o smještajnom kapacitetu u Slav.Brodu.

Jedina istina je da Crveni križ Glina daje sve od sebe. Bili smo kod njih u centru i bili smo dio tima. Veliki posao odrađuju sve mladi ljudi od 20,30,40 godina. Usustavili su logistiku koja nije postojala od prvoga dana, ali su je uspjeli složiti i sada postoji red. Osobno smatram da je sve od samoga starta trebala preuzeti ona organizacija koja ima najrazvijeniju i ustustavljenu logistiku, bilo da je riječ o vojsci ili civilnom stožeru koji nažalost nije bio spreman za ovakvu situaciju. To treba ispravljati i raditi na tome, pripremiti i educirati timove za ubuduće.

Ono što smo primjetili jest da ima previše odjeće, toga više ne treba.Pitanje je kud će s tim jer treba još volontera koji će to razvrstavati i dalje rješavati, a volontera imaju manjak. Potrebno oko 60-ak volontera svaki dan. Okolna sela su sad gotovo sva pokrivena s grijalicama, dekama, tamo gdje treba i kamp kucicama, a još se vozi. Sad ide druga faza, a to su čišćenje i građevinski radovi. To treba rješavati. Vojska će se uključiti oko toga. Sad struka treba odraditi, a trebat će i novci za izgradnju. To je sad na državi. Teška je situacija tamo, dosta kuća je srušeno i oštećeno. Tko želi pomoći može jer ovo će trajati mjesecima i kada euforija splasne.

Bilo je tamo još naših Brođana koji su radili po krovovima kuća. Dečkima svaka čast. Donosimo nekoliko fotki s terena po selima i iz CK Glina. Hvala Antoniju Kešercu i Alenu Mijiću na odrađenom poslu, hvala i dečkima na krovovima Vedranu Martinoviću, Davoru Vidakoviću i drugima koji su s njima, našim Brođanima. Čuvajte se.