1. Koliko će koštati rekonstrukcija i nadogradnja nogometnog stadiona kraj Save u potpuno natkriveni stadion kapaciteta 10.000 gledatelja i iz kojih izvora planirate financirati njegovu izgradnju?(Krajnje je neozbiljno i neodgovorno da se upuštate u realizaciju najvećeg i najskupljeg gradskog projekta još od ukidanja bivše Općine Slavonski Brod i osnivanja Grada Slavonskog Broda, a da ne znate koliko će taj projekt koštati ni kako ga planirate financirati. U polugodišnjem izvještaju o izvršenju gradskog proračuna za 2018. godinu (na 107. Stranici) vidimo da je za kuću Brlić rađena studija izvodljivosti, a vi za projekt čija bi cijena u konačnici mogla dosegnuti iznos od 100 do 150 milijuna kuna nemate studiju izvodljivosti. Gdje je tu logika? To je nevjerojatno!!


Mi gradski vijećnici o ovome projektu ne znamo skoro ništa, a kamoli da ste nam pokazali studiju isplativosti i koliko će brodske porezne obveznike godišnje koštati taj stadion, kad se i ako se sagradi. Toliko o transparentnosti. U Osijeku se na Pampasu gradi novi nogometni stadion s pratećim nogometnim kampom, a njihova izgradnja osječke porezne obveznike neće koštati ni jedne kune. Vi niste ni pokušali raspisati natječaj za pronalazak privatnog investitora. Zašto to niste napravili? Kome treba tribina iza gola vrijedna 4 milijuna kuna na utakmicama treće lige na kojima se ukupno skupi nekoliko stotina gledatelja i to u situaciji kad imamo masovno iseljavanje građana iz grada koji stagnira u gospodarskoj katastrofi?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Na jednom brodskom portalu 25. kolovoza 2018. godine objavljen je tekst pod naslovom „I Slavonskom Brodu izmakla investicija od 870 milijuna eura“, a u prilogu teksta objavljeno je vaše pismo koje ste 7. lipnja 2017. godine uputili kineskoj tvrtki za proizvodnju automobilskih guma. U tom pismu pozvali ste tu kinesku tvrtku da kao potencijalnu lokaciju za svoje ulaganje razmotri i grad Slavonski Brod i poduzetničku Zonu Zapad s prostorom od 100 do 200 hekara. U pismu ste investitorima ponudili niz pogodnosti za koje znate da ih ne možete ispuniti poput izgradnje kompletne infrastrukture i oslobađanje od plaćanja zemljišta. Gradonačelniče objasnite nam kako ste mogli kineskom investitoru ponuditi 100 do 200 hektara zemljišta u poduzetničkoj Zoni Zapad na Jelasu kad znate da je ukupna površina te zone skupa sa svim infrastrukturnim površinama samo 89.3 hektara, a kineski investitori su tražili zemljište površine 136 hektara i s obzirom na to da zemljište u toj zoni nije u vlasništvu Grada Slavonskog Broda nego u vlasništvu Republike Hrvatske?


(Cilj Zovkov teksta punog neistina i vašeg pisma kineskoj tvrtki za proizvodnju automobilskih guma bilo je isključivo obmanjivanje građana Slavonskog Broda i prebacivanje odgovornosti na Vladu Republike Hrvatske za vaš neuspjeh u privlačenju investitora u brodske poduzetničke zone. Za punih 13 godina na čelu grada kao gradonačelnik niste stvorili uvjete za dolazak velikih i ozbiljnih investitora u Slavonski Brod, a ovaj slučaj to samo dokazuje. Kako ste mogli ponuditi stranom investitoru zemljište koje nije u vlasništvu Grada Slavonskog Broda i objasnite nam odakle vam zakonske ovlasti da gradite na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske i još uz to da investitora oslobodite plaćanja zemljišta s obzirom na to da Grad Slavonski Brod nije vlasnik tog zemljišta? Kako ste mislili proširiti površinu te zone s obzirom na to da Republika Hrvatska ne može Gradu Slavonskom Brodu darovati ni ovih 89.3 hektara zemljišta za poduzetničku Zonu Zapad budući da Grad Slavonski Brod ne ispunjava uvjet za darovanje zemljišta iz Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture?

(Zakon o unapređenju poduzetničke infrastrukture u 24. Članku propisuje da je darovanje državnog zemljišta gradu opravdano samo pod uvjetom da je ukupni iznos aktivirane raspoložive površine svih poduzetničkih zona na teritoriju grada minimalno 50% ukupne površine svih gradskih poduzetničkih zona zajedno ili u  slučaju da Vlada RH proglasi projekt izgradnje kineske tvornice automobilskih guma strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Čak i u tom potonjem slučaju kineski investitor bi morao čekati barem još nekoliko godina da uopće može započeti s realizacijom svog projekta (zbog izmjena zakona, donošenja svih potrebnih odluka Vlade RH i Gradskog vijeća, izrade izmjena prostornih planova, izrade studije utjecaja na okoliš, izrade projektne dokumentacije za infrastrukturu zone, izdavanje dozvola za infrastrukturu, izgradnja infrastrukture, izdavanje dozvola za gradnju tvornice), a za velike ozbiljne investitore to je potpuno neprihvatljivo.)

IME KINESKE TVRTKE JE: SHANDONG LINGLONG TYRE