[caption id="attachment_157761" align="alignnone" width="540"] Slijeva: Zovak, Duspara[/caption]

                                                                                                                                                                Građanima je dobro poznata interesna sprega vas i gradonačelnika koji je, vašoj udruzi, omogućio besplatno korištenje gradskog stana na korzu, koji vam konstatno daje obilne novčane dotacije iz gradskog proračuna i koji vam konstantno daje povlašteni pristup gradskim informacijama.

Kukavice podlo udare s leđa pa pobjegnu. Vi koristite SBplus portal za osobni obračun sa mnom kroz stalne pokušaje da me kriminalizirate izmišljotinama i neistinama, ali junački bježite od vođenja polemike. Budući da mi uskraćujete zakonsko pravo na objavu reagiranja, na tekstove u kojima me konstantno pljujete, javno vam se obraćam otvorenim pismom.

Sudac Vedran Pavelić i ja nismo u nikakvom “odnosu“ i u nikakvoj “sprezi“. Ovdje se očito radi o nenamjernoj grešci iz koje vi, zlonamjerno, pokušavate iskonstruirati aferu. Za ovaj slučaj saznala sam tek iz vašeg teksta. Za gradski proračun neće nastati nikakva šteta jer ću čitavi iznos, do zadnje kune, uplatiti na račun Grada Slavonskog Broda. Zašto je gradonačelnik Mirko Duspara potpisao isplatu iz gradskog proračuna unatoč grešci u tekstu odluke suca Vedrana Pavelića? Zato što nije ni proučio tekst odluke ili zato da bi vi mogli iskonstruirati aferu? Zašto o tome ne pišete u tekstu?

Građanima je dobro poznata interesna sprega vas i gradonačelnika koji je, vašoj udruzi, omogućio besplatno korištenje gradskog stana na korzu, koji vam konstatno daje obilne novčane dotacije iz gradskog proračuna i koji vam konstantno daje povlašteni pristup gradskim informacijama.

[caption id="attachment_158993" align="alignright" width="250"] Slavica Lemaić[/caption]

Gradonačelnik Duspara, vašoj Udruzi PLUS, isplatio je iz gradskog proračuna 23.750,00 kn za usluge pisanja knjige „Upravljanje proračunskim sredstvima od 1993. do 2020. godine“, javno objavljene dva mjeseca prije održavanja lokalnih izbora. Je li Udruga PLUS taj posao dobila na temelju provedenog gradskog javnog natječaja ili na temelju izravno sklopljenog ugovora s Gradom Slavonskim Brodom? Kakvu konkretnu korist građani Slavonskog Broda imaju od te knjige na koju je gradonačelnik potrošio ukupno 49.906,25 kn iz gradskog proračuna? Je li to normalno da Grad Slavonski Brod financira i objavljuje knjigu u kojoj se iznose nečija privatna politička mišljenja i stavovi?

Vaša tvrdnja da sam ja politička zastupnica i glasnogovornica poduzetnika Čermaka je zlonamjerna neistina. Ja se borim da Brođanima i brodskim tvrtkama donesem nova radna mjesta i nove unosne poslove, a ne za Čermakove interese. Neistinita je i vaša tvrdnja da sam se ja “kočoperila na njegovoj parceli u Luci Brod“ jer je to zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske i Lučke uprave Slavonski Brod, a ne u vlasništvu Čermaka. Zašto pišete takve neistine?

Gradonačelnik Duspara 23.10.2012. godine, u gradskoj upravi, održao je sastanak s poduzetnikom Čermakom. Zašto onda niste pisali da je gradonačelnik Duspara “politički zastupnik“ i “glasnogovornik“ poduzetnika Čermaka u Slavonskom Brodu, kao što to meni uporno pokušavate lažno prišiti?

Tko o čemu, vi o poštenju. Pljačkaš najstarijeg brodskog poduzeća Slavonije DI samo idiotima može biti moralna vertikala i moralni sudac. Ljudima koji imalo misle svojom glavom to ne možete biti.

P.S. Radujem se vašim odgovorima na postavljena pitanja.