Preuzeto s portala: www.tacno.net

 

U stranku treba vratiti hrvatstvo, izbaciti kriminal i lopovluk. Stranka se mora vratiti učenju dr. Franje Tuđmana i ozračju kakvo je vladalo devedesetih godina, ne da se vratimo u prošlost, nego da oživimo duh zajedništva kakav je vladao u to vrijeme. Ne smijemo se bojati reći da smo hrvatski nacionalisti. U Kumrovcu se danas pleše žikino kolo i razvlače petokrake zvijezde pod kojima se gazio Vukovar. I protiv toga se trebamo boriti', poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko stranačkim kolegama u Karlovcu, koji su na gradskoj i županijskoj razini odlučili upravo njemu dati povjerenje na predstojećem saboru stranke


Karamarko je odgovorio i na pitanje hoće li ubuduće HDZ ponovno koalirati sa srpskim strankama.

'Za mene je ta koalicija bila ponižavajuća. HDZ-ova vlada financirala je obnovu četničkih spomenika, poput onog u Srbu gdje je iz vlaka izvučeno 200 nevinih osoba i ubijeno', rekao je Karamarko.


Osvrnuo se i na aktualnu stranačku kampanju.

'Svjedoci smo šestomjesečnog trajanja kampanje. I to je jedna od pogrešaka vrha vlasti. Po tome ćemo se tek najesen moći početi ozbiljno baviti budućim lokalnim izborima. Što će se dogoditi ako naši 'crveni prijatelji' raspišu izbore u siječnju, na što imaju pravo. Već se šest mjeseci valjamo po blatu, zabavljamo hrvatsku javnost, ali i vlast našim unutarstranačkim izborima', napomenuo je Karamarko i pitao zašto vrh stranke nikada nije objasnio zašto su izgubljeni izbori, priznao poraz i čestitao pobjedniku.

'Pogrešno je bilo što se kampanja individualizirala. Na plakatima je bila samo prva persona stranke, a nitko ne može personalizirati stranku i pobijediti. To je mogao samo dr. Franjo Tuđman', rekao je Karamarko.

Pozivanja na umrlog diktatora je najbolji pokazatelj kako bivši špijun vidi Hrvatsku.

Tomislav Karamarko je pokazao da  smo se prevarili kada smo mislili da nije moguće gore.