NAPOMENA: Ovaj tekst već je objavljen kao komentar korisnika registriranog pod nickom "Sokrat", a ispod posta Slavica Lemaić: Gradonačelnik Duspara projekt osnivanja sveučilišta koristi samo u predizborne svrhe, a svojim desetogodišnjim nečinjenjem pokazao je koliko mu je stvarno stalo                                                                                                                                Smatram da zbog svoje argumentacije i načina zaslužuje uvrštavanje u članke i redovno objavljivanje. Osim toga, na ovaj način bit će čitan od strane više posjetitelja. Također, ponovnim objavljivanjem očekujem obnavljanje rasprave o tvrdnjama Slavice Lemaić. Stoga sbperiskop postavlja isto isto pitanje kao Sokrat: "Pitam vas sve zašto Duspara ne reagira na ovaj Slavičin tekst ako Slavica laže?" (Veljko Lukić, urednik)


_______________________________________________________

Pozdrav Veljku Lukiću i svim komentatorima na sbperiskopu.

Dobro sam upućen u ovu temu i moram vam reći da je sve ovo ružno što ste napisali o Slavici Lemaić i njenoj ulozi u razvojnoj agenciji gomila laži koje nemaju veze s istinom.

Slavica nikad nije bila u koaliciji s Dusparom, a Duspara je hdssb-u dao da imenuje svog predstavnika u skupštinu razvojne agencije samo zašto što je predstavnik hdssb-a u gradskom vijeću Mladen Kvesić davao tehničku potporu Duspari bez koje bi opet imali krizu vlasti i izvanredne izbore. Slavica za svoj rad u skupštini nije dobila ni jedne lipe naknade i nije se Duspara zamjerio njoj nego se ona zamjerila Duspari jer je javno progovorila o tome da je razvojna agencija blokirana u radu od strane gradonačelnika jer je na taj način prisilila Dusparu da potpiše odobrenje za financiranje blokiranih projekata za vrijeme direktora Vjerana Milkovića. U to vrijeme ona i hdssb su se zalagali da trgovačka društva dobiju tročlane skupštine jer je Duspara bio jedini predstavnik grada i za to je uzimao novčane naknade. Nakon što je hdssb prestao davati tehničku podršku Duspari on se vratio u sve skupštine trgovačkih društava, ali je zaboravio na razvojnu agenciju! Na ovom linku imate i dokaz za to: http://m.sbplus.hr/kolumne/sine_ira_et_studio/samozatajnost_se_ne_isplati.aspx

Imenovanjem Irene Jukić-Vuković za direktoricu razvojne agencije Slavica nije prekršila nijedan zakon već je samo iskoristila ovlasti koje joj je davao temeljni akt, a to je Izjava o osnovanju razvojne agencije. Legalnost Slavičinog imenovanja Irene Jukić-Vuković za direktoricu potvrdio je i Trgovački sud.

Zašto Slavica nije provela javni natječaj za izbor direktora? Zato što bi Duspara onda postavio nekog svog poslušnika za direktora razvojne agencije koji bi šutio o problemima i koji ne bi tražio novce za projekte. Imenovanje direktora bez natječaja bio je jedini način da se to spriječi.

Jel Slavica uhljebila neku svoju prijateljicu za direktoricu? Nije. Izabrala je svoju poznanicu jer je bila najstručnija osoba koju je Slavica poznavala za obavljanje tog posla. Irena Jukić-Vuković na mjesto direktorice nije došla s biroa nego s iskustvom iz realnog sektora. Irena Jukić-Vuković 7 godina i 4 mjeseca radila je kao tehnički direktor u tvrtki Kreire Metal, a diplomirala je na brodskom Strojarskom fakultetu. Za vrijeme studija dobila je i dekanovu nagradu za visoki prosjek ocjena. S tom diplomom i takvim preporukama mogla je otići raditi gdje je htjela, ali zbog Slavičine molbe pristala je pomoći. Duspara i Majetićka su i nju blokirali u radu (blago rečeno) pa je Irena Jukić-Vuković nakon manje od 5 mjeseci rada na mjestu direktorice podnijela ostavku. Budući da nije bila uhljeb čekalo ju je staro radno mjesto.

Duspara se potom riješio Slavice i opet sebe postavio za jedinog člana skupštine razvojne agencije i imenovao sadašnjeg direktora Dejana Vuksanovića prvo za vršitelja dužnosti direktora, a potom ga je bez javnog natječaja imenovao za direktora. Od osnivanja razvojne agencije u srpnju 2008. godine Duspari su tri od četiri dosadašnja direktora razvojne agencije podnijela ostavke pa si vi zaključite tko je tu problematična osoba.

Slavica nikad nije bila u istom kolu (mafiji kako vi kažete) s Dusparom i ono što je odradila kao jedini član skupštine razvojne agencije je za svaku pohvalu! Njih dvoje se nikako ne mogu izjednačavati osim lažima.

Laž je i da Slavica ne piše sama svoje tekstove već da to radi Marko Marinić. Marko Marinić radi kao PR stručnjak za gradonačelnika jednog slavonskog grada. Slavica s Markom ne surađuje već dulje od godinu dana, a u tom periodu je imala čitavi niz medijskih konferencija o Dusparinom katastrofalnom upravljanju gradom. Marko se uz Slavicu pojavljivao na medijskim konferencijama samo kao prijateljska podrška. Pročitajte ovaj najnoviji Slavičin tekst pa se sami uvjerite koliko je tu činjenica izneseno pa onda razmislite koliko znanja i truda treba da bi se napisao jedan takav tekst i jel to može napisati jedan PR stručnjak koji nije iz Broda? Slavica nema PR stručnjaka i to se vidi po njenim tekstovima koji su srčani i puni činjenica. S druge strane
Duspara ima 2 PR stručnjaka, a pitajte zaposlenike gradske uprave kako plaća Krešimira Macana.

Lamzino pisanje o “učiteljici koja skiči” više govori o njemu i njegovom šovinizmu nego o Slavici. Slavica ima normalni glas, ali Lamzi smeta što je Slavica žena ili što je po struci prosvjetni djelatnik. Čak i da Slavica skiči dobar čovjek ne osuđuje drugog čovjeka zbog boje i visine njegovog glasa. Slavica je samo jednom u životu promijenila stranku. Iz hdssb-a je otišla bez ijedne ružne riječi, a nakon njenog odlaska brodski hdssb je praktično prestao postojati. Jel bi vi ostali u stranci opterećenoj Branimirom Glavašem? Njen izlazak iz hdssb-a je bio dobar potez,a činjenica da nije otišla u stranke za uhljebljavanje je opet za pohvalu.

Perun tvrdi da Slavičin tekst vrvi od naznanja i neupućenosti. Molio bih ga da nam demantira činjenicama barem jedan od ovih 11 skandaloznih primjera Dusparinog odnosa prema osnivanju sveučilišta koje Slavica iznosi u svom tekstu.

Zašto Slavica napada Dusparu? Ona ne napada nego raskrinkava Dusparu i svinjarije koje radi iznošenjem činjenica i jedina je prava oporba Duspari u Brodu. Svi ostali šute. Slavica je i jedini brodski političar koji je najavio da će se kandidirati za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima.

Pitam vas sve zašto Duspara ne reagira na ovaj Slavičin tekst ako Slavica laže? Duspara, Majetićka i Zovak su se pred Slavicom zavukli u mišju rupu jer ih rastura činjenicama i znanjem.