A što se tiče predsjedničinog imidža i promjene retorike u opsesivnoj želji da pod svaku cijenu vlada još 5 godina, u konačnici će se pokazati da je promjena ambalaže još i moguća, ali ne i soul lifting, bilo da Kolinda Grabar-Kitarović ne vjeruje u ono što govori, bilo da govori ono u što ne vjeruje


Smrt fašizmu – sloboda narodu, još samo da to čujemo s Pantovčaka pa ćemo znati da je završena duhovna obnova predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Dobro, taj face lifting, fizička rekonstrukcija uoči izbora, posve je razumljiva, baš kao i modna osvještenost koje predsjednici ne nedostaje, jer svi se mi želimo svojim izgledom svidjeti drugima. Tako su novinari zabilježili da je povodom »četvrte obljetnice polaganja prisege hrvatska predsjednica odabrala jednostavnu crnu haljinu, koja, prateći liniju tijela, završava malo ispod koljena«.

Iako modni mačci tvrde da takva dužina pristaje isključivo visokim ženama, pripijena midi haljina istaknula je predsjedničinu figuru, bilježe oduševljeni mediji i kompletiraju outfit izvještaj: »Uz haljinu, predsjednica je odjenula (!?, op. a) crne salonke, a kosu je i ovoga puta raspustila, s time da je jednu stranu ipak začešljala iza uha kako bi joj se otvorilo lice.«.

Sve je to lijepo i krasno za vidjeti i čuti, ali što se to dogodilo s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, »majkom, Hrvaticom, vjernicom, građankom Republike Hrvatske i, naravno, građankom Europske unije«, kako se sama legitimirala, da je na toj istoj konferenciji za novinare, u toj atraktivnoj haljini, odjenutoj obući i pogođenoj frizuri, imala za potrebu javno se outati? I priznati da je počinila grešku kada je za »Za dom spremni« rekla da je stari hrvatski pozdrav?

I kada smo već pomislili da je predsjednici kliknulo u glavi da je ZDS ustaški pozdrav na nekom od predavanja na doktorskom studiju koji pohađa ili da je to rezultat soul liftinga koji potajice upražnjava, Kolinda Grabar-Kitarović nemilo nas je razočarala i kao majka, Hrvatica, vjernica, dvostruka građanka, ali i predsjednica izjavivši da je u zabludi bila, jer joj za starohrvatski ZDS »više puta rekao netko od savjetnika«!

»Prihvaćam činjenicu da to nije povijesni hrvatski pozdrav«, skrušeno je u svom obraćanju novinarima i u svom obraćenju naciji priznala, a oni bistriji u toj su promjeni prepoznali kako je Kolinda Grabar-Kitarović krenula po drugi mandat za Pantovčaku.

Da javnost ne bi previše razbijala glavu o kojem se to savjetniku radi, javio se odmah nedavno ražalovani Mate Radeljić ne bi li uz žaljenje što »ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika« perfidno dometnuo kako mu je nakon Vučićevog posjeta Zagrebu Predsjednica zabranila da u govorima, koje joj je očigledno pisao Radeljić, koristi sintagmu »velikosrpska agresija«.

Nije se nitko u SOA-i niti mašio za ključeve službenog automobila, a Radeljić se priključio Bujancu koji sada Predsjednici, s kojom je jeo škampe i pio šampanjac, raskrinkava udbaške mentore na doktoratu!

Bilo kako bilo, nije valjda za kopernikanski obrat Kolinde Grabar-Kitarović kriva Mirjana Hrga koja o povijesti nešto više zna od Radeljića. A što se tiče predsjedničinog imidža i promjene retorike u opsesivnoj želji da pod svaku cijenu vlada još 5 godina, u konačnici će se pokazati da je promjena ambalaže još i moguća, ali ne i soul lifting, bilo da Kolinda Grabar-Kitarović ne vjeruje u ono što govori, bilo da govori ono u što ne vjeruje.

 

novilist