Osnovni PayPal račun je besplatan, poput dijela financijskih transakcija koje možemo obaviti putem računa, uključujući kupnju robe od trgovaca koji prihvaćaju plaćanja putem PayPalaPayPal račun je kao i bilo koji štedni ili tekući račun, osim što je dizajniran za online transakcije. Osnovni PayPal račun je besplatan, poput dijela financijskih transakcija koje možemo obaviti putem računa, uključujući kupnju robe od trgovaca koji prihvaćaju plaćanja putem PayPala.

Prije nego što počnete koristiti PayPal, morate otvoriti račun. Postupka je brz. Za početak je potrebno da odaberete želite li osobni, poslovni ili premijer račun. Oni koji prodaju redovito online robu ili usluge trebali bi odabrati jedan od posljednja dva, a za povremene eBay aukcije ili online kupovinu, osobni račun je pravi izbor.

Prilikom otvaranja računa, PayPal vas pita za neke osnovne osobne podatke : ime i prezime, adresa, broj telefona i e - mail adresu.

Također ćete morati označiti u okviru da se slažete s PayPal korisničkim ugovorom, pravilima privatnosti itd. Nakon toga možete kliknuti - kreiraj moj račun, i za koju minutu primit ćete e- mail s uputama za potvrđivanje računa i elektroničke adrese .

Nakon što se otvorili osobni račun, trebate staviti na njega nešto novaca da bi mogli kupovati, zar ne? To možete učiniti na jedan od sljedećih načina:

- primitkom uplate od drugih članova PayPala
- prijenosom sredstva iz banke. Ovaj proces je besplatan, ali svaki prijenos traje 3-5 dana u prosjeku.
- povezivanjem i potvrđivanjem bankovnog računa (štednog ili tekućeg) s PayPal računom ili kreditnom karticom za više izravne transakcije, uključujući dodavanje i povlačenje novca.

Sada ste spremni za slanje/ primanje novca i kupnju.

Kako se vrši plaćanje? 

Nakon aukcije ili standardne kupnje određenog artikla, PayPal odbija iznos vaše kupnje direktno s PayPalračuna imate li dovoljno sredstava, ili izravno s bankovnog računa koji ste odredili u obliku eChecka, ili skidanjem sredstava s vaše kreditne kartice koja je opet povezana s određenom kartičarskom kućom.

Da ne bi slučajno pretjerali u šopingiranju...........možete odrediti granice na svom računu klikom na "View limits ", link pri vrhu stranice nakon što se prijavite na PayPal. 500 dolara je razumna granica.

Želite li poslati nekome novac putem usluge Western Union, možete i to učiniti. Samo odaberite odgovarajuću opciju i dovršite transakciju.

Ono što nam je važno kao korisnicima PayPal računa je činjenica da u svakom trenutku možemo provjeriti stanje računa, naknade i neriješene transakcije, ili povijest koja sadrži logove financijskih transakcija te ispisati ili preuzeti evidenciju za zadnja tri mjeseca.

Je li ovaj online način plaćanja siguran?

PayPal štiti podatke o kreditnim karticama, koristi napredne tehnologije za prevenciju prijevara kako bi se poboljšala sigurnost transakcija, a financijski podaci se nikada ne dijele s trgovcem, no bilo je prijevara i krađe osobnih podataka.

Izvor: metroportal