Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu ove godine proslavlja 50 godina studija strojarstva. U povodu obljetnice, fakultet ovaj tjedan organizira međunarodni znanstveni i stručni skup TEAM 2012, od 17. - 19. listopada. Organizatori vjeruju kako će konferencija doprinijeti povezivanju i razmjeni iskustava istraživača i znanstvenika, ali i studenata i nastavnika, u raznim područjima primjene znanosti. Tematska područja konferencije su: Prijenos znanja, Proizvodno inženjerstvo, Biotehnologija i poljoprivredno okruženje, te Tržišno orijentirano upravljanje.

Na skupu će biti predstavljeno 88 originalnih radova, 239 autora iz 18 zemalja. Očekuje se više od stotinu aktivnih sudionika konferencije, među kojima će neki prvi put posjetiti naš grad. Stoga je u suradnji s Turističkom zajednicom Slavonskog Broda organiziran obilazak gradskih znamenitosti s vodičem. Svoj dolazak su također potvrdili brojni uglednih gosti iz resornog ministarstva, iz stranih i domaćih sveučilišta, te direktori poduzeća i gospodarstvenici.

Sve dodatne detalje o skupu kao i detaljni program skupa moguće je pogledati na Internet stranicama http://team2012.sfsb.hr