U sklopu obilježavanja programa "Mjesec dana borbe protiv ovisnosti" udruga PUŽ, Građanska inicijativa za mlade i domaćin Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organiziraju 6. gostovanje festivala dORF (festival dokumentarnog filma)u SB. Projekcije će se održati  1. prosinca (subota) u Spomen domu Dragutina Tadijanovića, Starčevićeva 8 s početkom u 18.oo h

 

 

                                                                                                                                                                                              Program dORF SB


 

 

                                                                                                                                                                                                     FANZINI S MARSA

R: Siniša Dugonjić (Srbija)

T: 34'

P: Satibara, 2011

Ah, fanziniJ. Nekad jedini izvor informacija za žedne uši, danas u statusu fetišistički kolekcionarske literature, ovaj film je strastvena posveta srpskom underground DIY vremenu izrade malih tiskanih remek-djela, podsjetnik starijima i – možda - ideja mlađima. Bilo bi zanimljivo vidjeti odgovor HC/punkera iz ostalih republika, bilo je sjajnih&jako važnih fanzina… Film je dobio specijalnu pohvalu žirija.                BLUES ZAPISI MEMPHISA

R: Boris Hrepić (Hrvatska)

T: 68'

P: Dica sritnih lica, 2011

Dokumentarac s najvećeg svjetskog blues natjecanja (27th International Blues Challenge), iz perspektive Sunnysidersa, hrvatskih predstavnika, koji su u Memphisu, na Beale street ušli u polufinale. Da je Goran Milić slušao blues, možda bi bilo i više ovako zabavnih i duhovitih reportaža.

ZGAGA FESTIVAL 1996

R: Janez Vrtačnik (Slovenija)

T: 45'

P: KUD Art Klub Litija, 1996

Još jedan meganostalgičan povratak u 90-te. Zgaga je bio projekt novinara Marjana Ogrinca, open-air festival koji je bio sjajan presjek tadašnje punk-rock scene. Mi prikazujemo skraćenu verziju, VHS rip, ali pazite sad ko je unutra: Dikobrazi, Loši Dečki (Zdenko Franjić pjeva), Kojoti, Bambi Molesters, Hladno Pivo, Dead Moon, Spoons, Rupa u zidu (pogledajte Damira Avdića sa bandom, izvrstan punk rock)…pa ako vas ovo nije nagovorilo, dalje nećemo nabrajati. Ekskluzivan materijal.

(ON THE QUEST FOR) BEOGRAD UNDERGROUND

R:  Muriel Buzzara (Španjolska, Srbija)

T: 65'

P: Trayectos.org, 2011

www.beogradunderground.com

trailer http://vimeo.com/22693891

 

Nezavisni dokumentarac o kultnim srpskim protagonistima underground scene od 90-ih naovamo, od strip rasturača a la Zograf i Wostok pa do glazbenika i slikara, uz zanimljive bendove (Klopka za pionira…). Posvećenost i upornost, strast i sve ono univerzalno s problemima Otpora i fight for your right to party filozofije, o čemu svaki grad i svaka država ima toliko priča.