Udruga LET Vas poziva na TribinuMogućnosti podrške jednoroditeljskim obiteljima u Brodsko- posavskoj županiji koja će održati 12.03.2013. godine s početkom u 11,30 sati u prostorima Hotela Central Slavonski Brod (adresa: Ulica Petra Krešimira IV 45).

Tribinu organiziramo s ciljem okupljanja samohranih roditelja, predstavnika institucija, organizacija i udruga iz Slavonskog Broda i Brodsko posavske županije koje u svom radu daju podršku jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci kako bi se potom njihova zajednička znanja, iskustva i potrebe prezentirala nadležnim državnim tijelima i institucijama.

Istog dana, u večernjim satima s početkom u 18 sati (prostori Hotela Central Slavonski Brod, Ulica Petra Krešimira IV 45), organiziramo Radionicu za samohrane roditelje (zatvorenog tipa) „Kako se nositi sa izazovima jednoroditeljstva“ koju će voditi diplomirana psihologinja i dvije diplomirane socijalne radnice iz udruge LET.

U populaciji obitelji u Hrvatskoj ukupno je 188 001 ili 15% samohranih roditelja. Kako raste broj tih obitelji, tako rastu i problemi i njihove potrebe -  problemi u obitelji, komuniciranju s bivšim bračnim drugom ili djecom ili teškim svladavanjem radne i obiteljske uloge koje obično

nose majke ili stigmatizaciji i socijalnoj izoliranosti samohranih očeva te smatramo da je potreban angažman cijelog društva u davanju podrške jednoroditeljskim obiteljima.

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET osnovana je 2002. godine u Zagrebu sa ciljem razvijanja socijalnih i javnozdravstvenih usluga ranjivim društvenim skupinama, a posebno programa namijenjenih jednoroditeljskim obiteljima. Pokrenuli smo web stranicu www.samohrani.com, provodimo direktno savjetovanje samohranih roditelja kao i organizaciju radionica. Tiskali smo priručnik “Za i O jednoroditeljskim obiteljima”.

Više informacija na:

www.samohrani.com

www.udruga-let.hr