“Bio sam korumpiran od strane milijardera. Bio sam podmićen od strane Amerikanaca ne da ne prenosim cijelu istinu”, 2014. je javno priznao Udo Ulfkotte, bivši vodeći novinar njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga.

“Bili smo obučeni kako govoriti dobro u Europi, Sjedinjenim Državama, ali nikad o Rusiji”, objasnio je kako funkcionira “sloboda informiranja” u zapadnim medijima.

Službeno je Ulfkotte umro 13. siječnja, od srčanog udara u 56. godini života. Hoće li ući u povijest kao čovjek koji se prvi usudio reći kako je lažne vijesti, ili takozvane “fake news“, prenosio javnosti za naknadu i da je sudjelovao u medijskom cirkusu koji se sada obrušio na društvene mreže, koje se pod svaku cijenu mora cenzurirati.
“Htjeli mi to priznati ili ne, činjenica je CIA kontrolira medije u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Ovo nije teorija zavjere, nego stvarna zavjera”, rekao je Udo Ulfkotte u intervjuu u kojem je predstavio svoju knjigu “Kupljeni novinari“, tiskanu 2014.

Ovo je knjiga u kojoj njemački novinar opisuje kako američke obavještajne službe u gotovini desetinama tisuća dolara plaćaju europske novinare da pišu ono što je kupac naručio.

Internetska ​​propaganda, ona u tisku i eteru je utemeljena na prijevarama lažnim vijestima koje imaju svoj izvor i precizne ciljeve – dovesti u zabludu javno mnijenje. Sve ovo je dobro poznato, prije svega na društvenim mrežama, čiji korisnici moraju odati dužnu počast insajderu kao što je bio Ulfkotte, koji je imao hrabrosti priznati prijevaru.

VIDEO – Izjava njemačkog novinara Ulfkottea u kojoj priznaje kako funkcionira “sloboda medija” na Zapadu