Administratori hrvatske Wikipedije, prozivani za desničarenje i obračune s drugim neistomišljenicima, večeras su preživjeli glasovanje za skidanje ovlasti.

Speedy Gonsales, Željko i Kubura zadržali su svoje pozicije unatoč činjenici da su protiv njih izneseni brojni dokazi koji govore da su hrvatsku inačicu popularne enciklopediji poprilično ideološki obojali. No, u zadnji čas su očito mobilizirali svoje podržavatelje, pa iako je glasovanje bilo tijesno, pošteno su pobijedili.

Speedy Gonsales, jedan od važnijih ljudi na hr.wiki koji je tamo od samih početaka, dobio je na svoju stranu 45 suradnika, dok ih je 38 bilo za njegovo micanje s te pozicije. Neutralnih je bilo dvoje.

Za skidanje ovlasti Željku glasovalo je 42 suradnika, a samo dva više su bila protiv, tako da je i on zadržao poziciju.

Kubura, koji inače slovi za najradikalnijeg suradnika, dobio je potporu 46 ljudi, dok je za njegovo skidanje ovlasti glasovalo 40 suradnika. Neutralan je bio jedan.

Glasovanje je počelo 26. Listopada, a trajalo je do danas, do 17 sati.

- Bio je ovo krik za slobodu hr. wiki. Uz pomoć svojih lažnih profila, prijetnjama i plašenjem jugo-komunističkim čudovištima iz ormara, ovo je bilo i za očekivati. Sada je sve na Wikimediji. Ako im je stalo do svog ugleda, sve će ih smijeniti jer ih sramote – poručio je jedan od suradnika koji je pokrenuo grupu na Facebooku protiv sadašnjeg vodstva hr.wiki.

Sada je doista sve na Wikimediji i njenom osnivaču Jimmy Wallesu, koji se i osobno uključio u priču oko hrvatske Wikipedije i pozorno prati što se događa. Njegova je zadnja.

Izvor: jutarnji