U ovoj teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji postoji u našem gradu i županiji puno samaca, starih i nemoćnih koji žive vrlo siromašno i na margini društva, zaboravljeni i odbačeni i od svijeta i društva. Mnogi od njih preživljavaju od vrlo male mirovine ili ju nemaju uopće i kao takvi predstavljaju tešku kategoriju socijalno ugroženih građana. Za njih želimo organizirati podjelu paketa socijalne pomoći u kojima će se nalaziti hrana i higijenske potrepštine. Ovim projektom naš SDP i njegovi aktivisti se žele približiti malim, običnim ljudima kojima je ovaj vid pomoći najpotrebniji, a možda još i više od toga malo toplog, ljudskog razgovora-rekla nam je Marina Opačak Bilić, predsjednica županijske organizacije SDP-a Slavonski Brod.

Nakon uspješno organizirane Večeri poezije, kratkih priča i stand up komedije, potom besplatnog mjerenja tlaka, šećera i kolesterola na gradskoj pijaci, u akciji kojoj se u samo dva sata odazvalo preko 300 Brođana, članovi i aktivisti SDP-a BPŽ se bacaju na novi, hvale vrijedan socijalni projekt kojeg će s nestrpljenjem dočekati mnogi samci, zaboravljeni odbačeni građani, bolesni i nemoćni širom Brodsko-posavske županije.

Jednoj bakici koja dugi niz godina živi sama sa svojom macom u nekoj malenoj kući u Brodskim Zdencima ili Zadubravlju recimo, uz skuhanu kavicu i malo osmjeha i radosti na licu, više će joj značiti sam razgovor, topli ljudski razgovor od samog paketa socijalne pomoći.

Majka Tereza je rekla:

„Ne možemo činiti velika djela, ali možemo mala s puno ljubavi.“

Posebna zanimljivost ovog socijalnog projekta je u tome što su mu se odazvali i priključili brojni brodski umjetnici koji nisu ni članovi ni simpatizeri SDP-a, ali smatraju da u izgradnji demokratskog društva humanost i humanizam nemaju alternativu, a vrata SDP-a  će biti otvorena i svim drugim Brođanima koji se žele uključiti u ovaj projekt koji je u svojoj završnoj fazi idejnog osmišljavanja.  Marina nam otkriva da će Garčin biti prva odrednica i nastavlja:

-Jednom mjesečno ćemo se družiti uz naše brodske pisce, pjesnike i stand up komičare, a onda valja zavrnuti rukave i krenuti u akciju, približiti se srcima malih običnih ljudi, zaboravljenih i od Boga i svijeta. Nadamo se da ćemo ih razveseliti svojim dolaskom.

Sve čestitke članovima i aktivistima županijske organizacije SDP-a na ovim iznimno humanim, kulturnim i socijalnom projektima, a posebno besplatnoj socijalnoj trgovini koju će brojni samci, stari i nemoćni,  jedva dočekati.