Nancy Pelosi, šefica američkog Kongresa, odlučila se na nevjerojatnu provokaciju i otišla u posjet Tajvanu, unatoč upozorenjima Kine da će na to uslijediti jaki odgovor. To je u posljednjih 25 godina prvi posjet tom otoku nekog američkog dužnosnika na najvišoj razini, šefica parlamenta je po hijerarhiji treća osoba države nakon potpredsjednika. Radi se o očitoj i namjernoj provokaciji Kine. Zašto je Pelosi to uradila i zašto baš sada?

SLUŽBENA PRIČA

Prema službenoj priči ona je to učinila kako bi „podržala tajvansku demokraciju“ jer je „sada ta potpora najbitnija“. Nadalje, mainstream mediji izvještavaju kako je predsjednik Biden bio protiv toga! Zamislite vi to, on je jadan bio protiv, ali ju tobože nije uspio zaustaviti da otputuje, iako je predsjednik i iako su oboje iz iste, Demokratske stranke.

Dakle svakom je jasno da tu nešto „smrdi“ i da nam ne govore istinu. Ali od vlasti i mainstream medija istinu nismo ni očekivali. Pelosi je poslana da isprovocira rat, a Biden tvrdi da je protiv, kako bi imao na koga svaliti krivnju, kad/ako stvari eskaliraju. Ovo je za Pelosi ionako kraj karijere i ona to zna, pa zaboga ta žena ima 82 godine, i nema šanse da će politički preživjeti slijedeće izbore. Osim toga, nakupila je bogatstvo od najmanje stotinu milijuna dolara, iako ima činovničku plaću od nekih 250.000 dolara godišnje. Ona je politički mrtvac, i samim time, idealna figura za ovakav potez.

BIDEN HITNO TREBA RAT

Prva stvar koju je važno shvatiti je da je SAD iznutra razjedinjen i da već odavno gubi ekonomsku prevlast u svijetu. Postaju sve manje relevantni dok Rusija, a pogotovo Kina, rastu sve više. Drugo, Biden ima najslabiji rejting od svih predsjednika u povijesti, podržava ga jedva 20 % birača. Taj senilni starac je svojim katastrofalnim politikama (slučajno ili namjerno) doveo SAD u duboku recesiju i najgoru inflaciju u zadnjih pola stoljeća, a po svemu sudeći to je tek početak ekonomskog kolapsa. Uostalom on je zato i doveden na vlast (očitom izbornom prevarom), kako bi sprovodio sulude politike Svjetskog Ekonomskog Foruma i njihovog Velikog Reseta kapitalizma.

Demokrati su u katastrofalnoj situaciji sa rejtingom, a izbori za Kongres dolaze u Novembru ove godine. Procjene su da će ih Republikanci apsolutno pomesti i ako dobiju većinu u Kongresu moći će blokirati sve Bidenove odluke. Osim toga poznato je da Predsjednicima raste rejting kad je država u ratu, to vrijedi za sve države, ali posebno za SAD koja ima predsjednički sistem upravljanja.

 

RAT U UKRAJINI SU TAKOĐER ISPROVOCIRALI AMERIKANCI

I rat u Ukrajini isprovociran je iz sličnih razloga. Za to valjda ne trebamo iznositi dokaze, mjesecima pišemo na ovom portalu o američkim biološkim laboratorijama u Ukrajini, a i sam državni udar na Majdanu 2014. godine je organiziran od strane Zapada. Osim toga, Ukrajina je i danas prepuna CIA-inih špijuna, o tome je čak i New York Times pisao, što smo također prenijeli na portalu.

Ratom u Ukrajini SAD postiže dva cilja:

  1. Njihov najveći vojni konkurent (Rusija) je sad upetljana u jedan trajni sukob u kojem je prisiljena trošiti svoju vojsku.
  2. Njihov najveći ekonomski konkurent (EU) će pretrpiti značajne ekonomske posljedice.

Briselski demokrati su ili potpuni idioti nedorasli geopolitičkim igrama ili podmićeni da sprovedu ekonomsko samoubojstvo svojih zemalja. Ja sam sklon vjerovati u ovo drugo, uostalom zločinac Klaus Schwab se sam hvali kako njegovi puleni „penetriraju kabinete svjetskih vlada“.

Znači iz rata u Ukrajini najviše profitira SAD jer time jednim udarcem ubijaju dvije muhe, rješavaju se vojne i ekonomske konkurencije, a cijenu će platiti drugi. Jadni Ukrajinci to će platiti svojim životima i razrušenom zemljom, a mi ćemo platiti kroz cijenu benzina, plina, inflaciju i osiromašenje. Za to vrijeme dolar raste, Euro pada, a manipulatori u Washingtomu trljaju ruke i skaču od sreće.

I sad im ostaje samo Kina. Treća najveća vojna sila, i treća najveća ekonomska sila, iza SAD-a i EU-a. A nemojmo zaboraviti ni poznatu analizu Pentagona u kojoj se procjenjuje da SAD može dobiti rat protiv Kine pod uvjetom da ga pokrene do 2025 ili najkasnije 2030. Nakon toga, Pentagon procjenjuje da bi Kina previše ojačala. Znači, žuri im se.

Možemo dodati i to da je Tajvan najveći svjetski proizvođač čipova i poluvodiča, što manipulatorima otvara mogućnost za organiziranje novih nestašica i poskupljenja. Isto kao što su organizirali nestašicu i poskupljenja žitarica iz Ukrajine, tako će sad isto moći napraviti sa elektronikom.

KOLIKO JE TAJVAN JAK

U vojnom smislu Tajvan nije beznačajna sila. Radi se o zemlji sa skoro 24 milijuna stanovnika i značajnom mornaricom. Tajvan ima čak 22 fregate, u usporedbi sa Kineskih 48. Imaju i 400-ak lovačkih aviona (od toga 150 američkih F-16, 50 francuskih Miragea, i 200-ak domaće proizvodnje) u usporedbi sa Kineskih 1600. Dakle Tajvan je slabiji, ali daleko od toga da će ih Kina pregaziti kao od šale. Oni su zapravo dovoljno jaki da budu Kini ono što je Ukrajina Rusiji – dugoročno nemaju šanse da pobijede, ali ispunit će glavni Američki cilj – da iscrpe veću silu.

Tajvan ima i Ameriku kao saveznika, ali u vojnom smislu u to se teško pouzdati. Teško je zamisliti da bi američka mornarica ušla u direktan okršaj sa Kinom. Kad situaciju zagusti, Amerika obično podvije rep, kao u Siriji, Afganistanu, ili Ukrajini.

POTENCIJALNI SUKOB

O tome kako bi izgledao potencijalni Kineski napad na Tajvan ima puno analiza, koje su uglavnom jako površne. Čini se kao da svi zaboravljaju da Tajvan nije jedan otok već grupa od 166 otoka od kojih se neki nalaze na samo 10 kilometara od Kine i potencijalni rat početi će upravo tu. Ali moramo oprostiti analitičarima, jer prave granice Tajvana nije lako iskopati, s obzirom da ih čak ni Google Maps ne prikazuje, jer se radi o zemlji koju Kina i puno drugih zemalja ne priznaje. Ovo su ti otoci:

Zašto Amerikanci žele rat na Tajvanu? 1

Možemo vidjeti da se otoci Kinmen nalaze samo 10 kilometara od Xiamena, velikog kineskog grada, što je u artiljerijskom smislu neposredna blizina. I tu se radi o velikim otocima sa preko 150 kvadratnih kilometara i skoro 130.000 stanovnika. S obzirom na poziciju svakom je jasno da prije bilokakve invazije otoci Kinmen moraju biti osvojeni, što znači da će Tajvan imati dovoljno vremena za mobilizaciju i pripremu obrane glavnog otoka i da nikakvo iznenađenje nije moguće. A otok Kinmen je dobro utvrđena pozicija koja se već 70 godina sprema za kinesku invaziju.

 

Nakon toga moraju se osvojiti otoci Pengu (to su ovi neoznačeni lijevo od glavnog otoka) a tu se radi o velikom arhipelagu sa 90 otoka i 100.000 stanovnika. Tek nakon toga može se eventualno razmišljati o kopnenoj invaziji glavnog otoka. Dakle u svakom slučaju, govorimo o dugotrajnom ratu sa neizvjesnim završetkom. Točno ono što manipulatorima i treba.

Zašto Amerikanci žele rat na Tajvanu? 2
Otok Kinmen s protutenkovskim barijerama i tvrđavom s pogledom na Xiamen (Foto:Wikipedia)

DAVID ICKE PONOVO U PRAVU

Moram spomenuti i Davida Ickea, najpoznatijeg teoretičara zavjera, koji već desetljećima govori upravo ovo – da je cilj manipulatora izazvati veliki globalni sukob između NATO-a s jedne strane i Rusije i Kine s druge. Ali da bi shvatili njegovu teoriju, potrebno je prebaciti se na njegovu razinu gledanja na stvari. Na toj razini ne postoje 4 strane (SAD, EU, Rusija, Kina) nego postoji jedna globalna kabala koje iz pozadine vuče konce i upravlja ovim silama pomoću svojih instaliranih  marioneta.

Znam da neki imaju problem sa ovime, i da se neće složiti, jer sve vrijeme nas ti političari i njihovi mediji uvjeravaju da su u sukobu i da rade za svoje interese. I to je djelomično točno, ali ako vjerujete Davidu Ickeu koji je toliko puta dokazao da je bio u pravu, onda su svi oni igrači na jednoj velikoj pozornici. A na toj pozornici se planira veliki rat, kojega NATO mora izgubiti jer nakon toga manipulatori će moći uspostaviti ono što stvarno žele – svjetsku tiraniju potpunog elektronskog nadzora nad svakim stanovnikom. Dakle, globalna Kina.

Ako vam ova teorija zvuči nategnuto, pogledajte kako se zapadni političari i elite ponašaju. Sjetite se samo ratova 1990-ih kod nas, kako su se ponašali? Prvo što su EU i SAD napravili je bio embargo na uvoz oružja za cijelu bivšu Jugoslaviju i onda su stalno slali pregovarače i kovali nekakve mirovne planove i organizirali mirovne konferencije, pregovore, pa slali promatrače itd. A danas?

Amerikanci konstantno provociraju Rusiju i Kinu, a Europska Unija prvi put u svojoj povijesti navija za rat. Briselski političari umjesto da traže mir i šalju pregovarače šalju sve više oružja i drukaju na rat i sve oštrije sankcije. Vapaji njemačkih industrijalaca i upozorenja na ekonomski kolaps se ignoriraju, a Njemačka čak krši vlastiti Ustav – šaljući oružje u Ukrajinu. Imovina ruskih građana i firmi se masovno oduzima, što je presedan i defakto kolaps pravnog poretka i privatnog vlasništva kao temelja kapitalizma. Mediji vrše brutalnu anti-rusku propagandu, a ruski mediji se cenzuriraju i blokiraju, čime se poništava sloboda govora kao temelj demokracije, iste one demokracije za koju se tobože bore.

Dakle očito je da oni ŽELE rat u Ukrajini, isto kao što sad žele i rat na Tajvanu. Naravno ovo nisu dobre vijesti za nas, ali sudeći kako manipulatorima idu stvari sa pandemijom i cijepljenjem, ne bih se okladio da će uspjeti u svojoj namjeri. Oni su moćni ali nisu svemoćni, i očekuje nas još puno borbe u razotkrivanju te bande do naše konačne pobjede.

logično