Na zadnjoj sjednici vijeća, u rujnu,  postavila sam pitanje gradonačelniku o donacijama koje sam pronašla na službenoj stranici Grada Slavonskog Broda.

Gradonačelnik je godinama  poklanjao  novac  iz gradskog proračuna za građevinske objekte u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, u periodu od 2013. pa do kraja 2021. godine.

Naime, radi se o  višemilijunskim iznosima koji su otišli van grada Slavonskog Broda, za neke ne znamo točno ni gdje.

Na moje pitanje gradonačelnik nije odgovorio, pravio se da ne zna o čemu govorim, ali su zato  pojedini lokalni portali, koji dobivaju novce od Grada odradili prljav posao i u javnost plasirali laži o onome što sam govorila kako bi moje pitanje oko donacija ostalo nezamijećeno.

Podatci o sponzorstvima i donacijama sada su uklonjeni sa stranica Grada Slavonskog Broda.

Dakle, na službenoj stranici Grada bili su objavljeni podatci o sponzorstvima i donacijama od 2013. godine do 2019. Toga više nema. Sve je uklonjeno. Zašto?

Uvjereni smo da su podatci uklonjeni namjerno i da se ne radi o nikakvoj slučajnosti.

Ostavili su samo podatke za 2020. i 2021. godinu.

Gradonačelnik očito ne želi da Brođani saznaju kako je godinama poklanjao njihove novce iz gradskog proračuna jer se sad već radi o milijunima.

Svjestan je koliki bi to bijes izazvalo među građanima koji već godinama čekaju na izgradnju i rekonstrukciju vodovoda, kanalizacije i druge komunalne infrastrukture dok se, istovremeno, stara gradska jezgra Slavonskog Broda raspada.

Tražimo da se podatci vrate i javno postavljamo  pitanje gradonačelniku Duspari  gdje je nestala njegova famozna transparentnost i zašto je sa službene web stranice Grada Slavonskog Broda obrisan popis gradonačelnikovih sponzorstava i donacija od 2013. do 2019. godine?

 

Nezavisne gradske vijećnice Slavica Lemaić i Anica Radman