Širiti optimizam, stvarati bolji  svijet, težiti  međusobnom poštovanju, uvažavanju i socijalnoj snošljivosti

Lajons klub Slavonski Brod u Galeriji Ružić brodske Tvrđave, obilježio je, 30 godina lajonizma u Slavonskom Brodu, odnosno obljetnicu djelovanja  jedne humanitarne organizacije, čiji je moto „We Serve - Služimo“.

Trideset godina predanog rada znače trideset godina ljubavi prema bližnjima, trideset godina podrške onima kojima je to potrebno i trideset godina ostvarivanja pozitivnih promjena u zajednici. Lions klub Slavonski Brod je postao simbol solidarnosti, humanosti i zajedništva, čije svjetlo sjaji i nadahnjuje nas.  

Lions pokret u Slavonskom Brodu dio je snažne  svjetske organizacije koja radi i djeluje  više od sto godina u cijelome svijetu odnosno 200 zemalja, broji više od 1.500,000 članova koji djeluju kroz 47 000 klubova i 76o  distrikta, naglasio je predsjednik kluba Željko Marić..

Kroz 30 godina brodski lajonsi posebno su se posvetili stipendiranju darovitih mladih ljudi, uz pružanje financijske pomoći onima u potrebi i onima koji su bili pogođeni raznim nepogodama.

Bilo je lijepo vidjeti utemeljitelja i prvog predsjednika Brodskih Lionsa dr. Ivana Balena, koji je zajedno sa Ivicom Vukovićem i Brankom Penićem dobio posebno priznanje od guvernera Distrikta 126 Hrvatska, Milorada Stanića, za 30 godina predanog rada.

U klub je svečano primljen novi član, poznati brodski kardiolog, dr. Božo Vujeva.

Svečanost su uveličali svojim dolaskom župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, te dvije štićenice Lions kluba Slavonski Brod, nadarena brodska glazbenica Ana Dadić, koju su Lionsi pratili gotovo šest godina, te Ivana Vukičević, članica glumačkog ansambla Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, koju je klub pratio pet godina. U programu su nastupili i članice i članovi HPD Davor, pod vodstvom dirigentice Valentine Iveljić, a nakon svečanog dijela programa, goste je zabavljao brodski sastav Intermezzo.