Sanja Modrić o ljudima koji su masku velikih Hrvata navukli jedino zato da bi maznuli neki položaj, mutan biznis ili čistu lovu kao takvu


S velikim podozrenjem danas moraš gledati sve te koji od jutra do večeri dave cijeli svijet svojim zaslugama za domovinu. Normalan čovjek predstavi ti se kao stolar ili liječnik. Otac troje djece. Pisac. Planinar. Ili aktivist u azilu za životinje. A kad ti netko neprekidno ima potrebu nabijati na nos da je čisti Hrvat, branitelj i domoljub, već možeš namirisati da iza toga vjerojatno stoji neka velika lova.

Iskustvo nas je naučilo da ovdje kod nas u Hrvatskoj uvijek moraš biti na luđačkom oprezu s onima koji su svoj javni lik izgradili isključivo na uspaljenim istupima u čast domovine, hrvatstva, branitelja, žrtava rata, suvereniteta i slobode, a na to nas ovih dana, po tko zna koji put, podsjeća i vijest o početku stečaja u Hrvatskoj stranci prava Ante Starčević.

HSP AS, koja je sebe opjevala kao stranku utemeljenu ”na tradicionalnim kršćanskim vrijednostima”, a čija je prva predsjednica i saborska zastupnica bila Ruža Tomašić, prevarila je silne vjerovnike i državu ukupno za skoro milijun kuna.

Tepešov i Ćorićev HSP u stečaju zbog dugova


Tko je zaboravio, podsjetit ćemo ga na drugog po redu predsjednika HSP AS Ivana Tepeša i glavnog tajnika Peru Ćorića koje je Tomislav Karamarko s liste HDZ-a lansirao u Sabor, a onda Tepeša posadio i za potpredsjednika Sabora. Na toj funkciji Tepeš se “proslavio” kao jedan od javno poznatih predvodnika militantnog crnog marša na “antihrvatsku” Agenciju za elektroničke medije u Zagrebu i tadašnju predsjednicu te državne ustanove Mirjanu Rakić.

U doba Karamarkove vlade, režimski je HTV na razinu moralnih stupova društva uzdigao Tepeša i Ćorića, dotad anonimne tipove iz posve nebitne ultradesničarske strančice. Nije bilo dnevnika ni političkog magazina u kome nije nastupao barem jedan od njih dvojice da bi svisoka arbitrirao o političkim i općedruštvenim pitanjima i svima dijelio packe i poduke.

Ruža Tomašić otišla je iz stranke 2014. godine, kada je utvrdila “da je pravaška ideologija mrtva”, i posvetila se svom mandatu u Parlamentu EU. Sada je sa suverenistima.

Biznis HOS-ovca Marka Skeje


Kad je Karamarko propao, Andrej Plenković zahvalio se HSP-u AS na “strateškom partnerstvu” s HDZ-om, a Tepeš je utješno udomljen na mjestu zamjenika ravnatelja Hrvatske matice iseljenika.

Uglavnom, kasnije se ispostavilo da HSP AS nije plaćao ni najam, ni režije za poslovne prostore diljem Hrvatske i konačno ide u stečaj. Dužni su kao Grčka i za mobitele, odvjetničke i knjigovodstvene usluge, varalo se na putnim nalozima i kojegdje, pa je protiv stranke podignuto niz sudskih tužbi zbog dugovanja koja su se nagomilala dok su se Ćorić i Tepeš vozikali u stranačkom Audiju A6 u pozi domoljubnih ikona i moralnih veličina.
Iza legende o ratnim zaslugama i pravovjernom hrvatstvu, državu je operušao i bivši HOS-ov zapovjednik Marko Skejo. To je onaj tip iz Splita s Hitlerovim brčićima koji je 2017., pod motom “za dom spremni”, dizao s HSP-om i Hrastom demonstracije pred splitskim HNK zbog neke Frljićeve predstave koju su ti rafinirani intelektualci proglasili nepodobnom.

Josip Klemm ide zatvor, utajio je porez


Frljić je u međuvremenu napustio Hrvatsku i sada uspješno režira u inozemstvu, ali nedavno je Općinski sud u Splitu utvrdio da bi i Skeji bilo bolje da se nekamo iselio. Jer, on i njegova žena dužni su oko 245 tisuća kuna plus kamate za dugove stare već desetak godina, ali ni to još nije sve. Ako presuda postane pravomoćna, bračni par Skejo morat će odmah vratiti državi dva poslovna prostora u centru Splita koje im je MORH dao u zakup još 1996. godine po cijeni od 1400 kuna mjesečno. Supružnici, naime, na toj državnoj imovini zarađuju kroz nezakoniti podnajam i tako godinama inkasiraju više od 9000 kuna na mjesec.

Zbog financijskih malverzacija, odnosno prijesne utaje poreza od ljubljene hrvatske države, pao je ljetos i Josip Klemm, jedan od glavnih vođa šatoraške pobune, koja 555 dana držala cijelu Hrvatsku u talačkoj krizi raspaljujući političke tenzije na navodno ugroženom hrvatstvu, navodno poniženim braniteljima i navodno popljuvanom Domovinskom ratu.

Osjećajnog ratnika Klemma sada, međutim, gledamo u ulozi pravomoćnog osuđenika za izvlačenje tri milijuna kuna iz njegove zaštitarske tvrtke uz asistenciju bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije Radovana Štetića. Vrhovni sud je potvrdio presudu protiv Klemma za varanje države i junak domovine ovih dana mora u zatvor.

Općina kao bankomat za načelnika Škabrnje


Ovom nizu domoljuba možemo dodati još mnoge koji su masku velikih Hrvata i smjernih katolika navukli jedino zato da bi maznuli neki položaj, mutan biznis ili čistu lovu kao takvu.

Evo imamo sada i tog HDZ-ovog načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara, kome s usta nisu silazile ratne zasluge i stradanja naroda u Škabrnji, a sada ga zbog prozaičnog javnog novca goni USKOK. Čistunac je, kako kažu papiri, sebi namještao lažna službena putovanja, podizao s općinskog računa gomile para i trošio ih u restoranima, sportskim i drugim dućanima, rent-a-car poslovnicama i gdje mu se god prohtjelo. Ima takvoga ološa još koliko hoćeš.

Zato stvarno već s velikim podozrenjem danas moraš gledati sve te koji od jutra do večeri dave cijeli svijet svojim neopisivim i nesumjerljivim zaslugama za narod i domovinu. Normalan čovjek predstavi ti se kao stolar ili liječnik, otac troje djece, pisac, planinar ili aktivist u azilu za životinje. A kad ti netko već u prvoj rečenici ima potrebu nabiti na nos kako je čisti Hrvat, branitelj i domoljub, već možeš namirisati da iza toga vjerojatno stoji neka velika lova.

telegram