Između 3. prosinca 2012. godine i 6. rujna 2013. godine, proteklo je dugih devet mjeseci. Upravo toliko vremena, devet mjeseci, na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda nije se porodila ni jedna jedina informacije o problemu zagađenja zraka, međudržavnom problemu, toliko teškom, da njegovo nerješavanje poželjnim tempom, navodi autora, čelnika Udruge za čisti zrak, da očajnički provocira pitanjem ima li nade za Brođane.

Možda članci o nastojanjima Grada oko rješavanja zagađenosti zraka i postoje, ali oni za posjetitelje službene stranice Grada Broda nisu vidljivi. Naime, ako se na naslovnici klikne na crvenu ikonu s desne strane na kojoj piše ZAGAĐENJE ZRAKA, pojavi se se izlistanje svih postova na rečenu temu, završno s datumom koji smo naveli na početku ovog teksta.

S obzirom na sve dramatične okolnosti situacije, sa svim njezinim uzrocima i štetnim posljedicama po stanovnike Slavonskog Broda, s obzirom na potrebu da najšira javnost bude informirana i upozoravana i na mogućnost eskalacije problema, bilo bi dobro da se, ako postoje, tekstovi uvrste u servisnu sabirnicu službene stranice Grada. Ali, ako ne postoje, a što bi značilo da gradska Služba za odnose s javnošću ili, uopće ne prati akcije i događanja organizirane od strane lokalnih udruga, Gradskog poglavarstva i države, ili, smatra da ako Grad i njegovi organi (poslodavac) ništa ne rade na eliminaciji i sanaciji štete, da o tom problemu ne treba informirati javnost - onda je službeno informiranje jedan od problema u problemu. Bilo kako bilo, službena stranica Grada Slavonskog Broda trenutno je nepotpuni, neažurni i slabašni izvor informiranja o zagađenju zraka. Nasreću, postoji nekoliko lokalnih news portala i sbperiskop (prvi i jedini brodski web magazin), koji, u službi građana, redovito prate i izvještavaju o nastojanjima brodskih upućenih entuzijasta, kao što je, na primjer, Peter Tot-Đerđ, koji i uporno, mobilizirajuće piše o zagađenju zraka.

Alarmantno je u Brodu s (ne)čistim zrakom i alarmantno je s ažurnošću službene stranice Grada.